Grupa Zrenjaninaca odbila da plati prekršajne kazne zbog blokade

Grupa Zrenjaninaca, kojima je policija poslala prekršajne naloge zbog učešća u blokadama saobraćajnica, predala je zahteve lokalnom prekršajnom sudu da odluči o tim nalozima, ne prihvatajući izvršenje
To je danas saopštila organizacija Građanski preokret.
"U pitanju je za sada 11 osoba, a sigurno je da će ukupan broj biti znatno veći jer su prekršajni nalozi nastavili da stižu i tokom ove nedelje. Ima i nekoliko situacija da su prekršajni nalozi zbog blokade kod Linglonga u Zrenjaninu stizali na adrese u drugim gradovima, jer su tamo prebivališta okrivljenih", navodi se u saopštenju.
Građanski preokret je najavio pravnu i logističku pomoć svima koji smatraju da su blokade saobraćajnica bile opravdane, da su na njima koristili svoje pravo na građansku neposlušnost, da su se borili za prave vrednosti i da je kažnjavanje zbog toga nepravedno.
  • mrva

    24.12.2021 17:54
    TAKO JEEE!! Samo hrabro, pokazati fasistima da im nece proci podmetacina!
  • aga

    24.12.2021 10:29
    nada
    Nadam se da će morati da plate prekršajnu kaznu , ne može se maltretirati običan narod , ako ih oslobode plaćanja , duh iz boce je pušten... građanska neposlušnost to nije , to je izrugivanje prema građanima !
  • Mirko

    23.12.2021 16:38
    @Rale
    Gde ti zivist? U Diznilendu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina