Svaki treći zaraženi u Vojvodini iz Novog Sada: Brojke sve gore nakon praznika, a još uvek se slavi

Korona u Novom Sadu uzima veliki zamah proteklih dana, sa sve većim brojem slučajeva iz dana u dan.
Svaki treći zaraženi u Vojvodini iz Novog Sada: Brojke sve gore nakon praznika, a još uvek se slavi
Foto: 021.rs

Vanredna situacija u kojoj se nalazimo nije nimalo naivna posle praznika, a nisu svi još uvek ni završeni.

Epidemiolozi Instituta za javno zdravlje Vojvodine imaju razlog da budu zabrinuti budući da je u jednom danu oko 200 zaraženih više na nivou Pokrajine.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.235 novih slučajeva, u pre dva dana 1.065.
 
U Novom Sadu je registrovano 518 novoobolelih. Pre dva dana je ta brojka bila 448.
 
"Najveći broj obolelih su osobe uzrasta 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta", poručuju u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, što je informacija koja je aktuelna već neko vreme.
 
Broj aktivnih slučajeva korone je sada prešao 5.000 i na današnji dan iznosi 5.291 zaraženi građanin na teritoriji APV. Više od trećine ukupno zaraženih je u Novom Sadu - 1.854 kovid pozitivnih Novosađana.
 
Kako je za 021.rs ranije potvrđeno u Domu zdravlja "Novi Sad", polovina ukupno testiranih u sredu imala je pozitivan test na kovid.
 
Uprkos pogoršavanju epidemiološke situacije, nadležni ne najavljuju skoro pooštravanje mera - a upitna je i primena postojećih.
  • Nikola

    06.01.2022 22:24
    A Novi Sad testira dnevno 3000 ljudi antigenskim testom i imaju 6,66% pozitivnosti, dok imaju 220.000 revakcinisanog stanovništva.
  • BmB 95

    06.01.2022 22:22
    Statistika je prosta
    Trećina stanovnika Vojvodine živi u NS, zato ne treba ovo da nas uzbuđuje.
  • ja sam

    06.01.2022 20:54
    Da pokušam da rešim konačno rešenje: bobosi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".