FOTO: Premošćena Sava kod Sremske Rače

Više od 400 radnika i inženjera iz Srbije i Turske premostili su reku Savu kod Sremske Rače, saopštili su "Putevi Srbije".
Od 31. decembra do 4. januara radnici i inženjeri, službe nadzora i predstavnika investitora izvršili su prevlačenje desne konstrukcije mosta preko reke Save i postavili je u konačan položaj.
Na taj način je konstrukcija teška oko 2.700 tona završila "putovanje" dugo više od 350 metara, čime je Sava premošćena.
Do 10. januara obaviće se prevlačenje i leve konstrukcije mosta, čime će čelični most u celom profilu biti u završnoj poziciji.
 
 
Kompletna konstrukcija dopremljena je iz Turske, sklopljena, montirana, zaštićena i prevučena u konačni položaj za manje od osam meseci.
  • Realista

    08.01.2022 10:56
    E, šugavi tigre moj...
    Da li to znači da Srbija više nije u stanju da zavari čelične ploče u određeni oblik? Ili nismo u stanju da samostalno platimo nešto već smo prinuđeni turskim kreditom da kupujemo tursku robu?
  • Putnik

    07.01.2022 21:00
    I sad to izgleda kao čardak ni na nebu ni na zemlji. Fali još samo put i par stotina metara vijadukta, gnovi granični prelazi, sve to je strahovito daleko od sadašnjeg stanja, ma kako bio značajan posao o kom pišete!
  • Slobodan

    07.01.2022 14:05
    Ćuprija
    Prolazim često i mogu samo da kažem svaka čast kako su organizovani i kako rade. E sad ovo je poražavajuće za nas kada se zna da su firme iz Srbije nekada radile ovo po svetu. Kome nije jasno šta nam je uradjeno po pitanju uništavanja naše privrede ne vredi trošiti vreme na objašnjavanje i pisanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.