Ove nedelje odluka o vraćanju osnovaca u Vojvodini u klupe

Odluka o nastavku drugog polugodišta biće doneta sledeće sedmice, najavio je pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević.
Ove nedelje odluka o vraćanju osnovaca u Vojvodini u klupe
Foto: Pixabay
Blagojević dodaje da će se o vraćanju u klupe osnovaca u Vojvodini razgovarati ove nedelje.
Blagojević za TV Prva navodi da se tim zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu sastaje četvrtkom i najavljuje da će se ovog četvrtka razgovarati o tome da li će se osnovci u Vojvodini vratiti u školske klupe kada im prođe raspust.
Kada je reč o srednjoškolcima u Vojvodini, Blagojević podseća da su oni od završetka raspusta 10. januara na onlajn nastavi, odnosno raspust im nije produžen.
 
Kada je reč o školarcima u centralnoj Srbiji, prema rečima Blagojevića, odluka bi trebalo da bude doneta naredne nedelje, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.
 
Blagojević nije mogao da precizira da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, a kada je reč o Vojvodini gde bi đaci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministarstvo je ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava i da nastavu pohađaju onlajn.
 
"Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije u kojoj se zimski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište", kazao je Blagojević.
  • mama

    12.01.2022 15:44
    Koji smo mi slepci. Zapadne zemlje zatvaraju sve sem škola, a kod nas sve otvoreno, samo se škole zatvaraju. Vidi se da je državi obrazovanje samo formalnost koja ničemu ne služi.
  • Vojvodina

    12.01.2022 14:37
    Bravo
    Možete i u nedelju da se sastanete za ponedeljak. Briga Vas i za djake i za nastavnike. Nastavnici su "okačeni na čiviluk". Ne treba ni da se pripremaju za nastavu. Zar mislite da je isti pristup nastavi uživo i onlajn?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".