ZSF: Država plaća beogradski metro, a ne rešava problem vode za piće u Vojvodini

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) ocenio je da centralne vlasti u Srbiji diskriminišu građane Vojvodine.
ZSF: Država plaća beogradski metro, a ne rešava problem vode za piće u Vojvodini
Foto: Pixabay

Kako navode, vlasti iz državnog budžeta finansiraju izgradnju metroa u Beogradu, a ne rade ništa na rešavanju problema koje ima dve trećine građana pokrajine sa pijaćom vodom".

Dodaju da "rešavanje tog problema prevazilazi kapacitete lokalnih samouprava, ali država, pa čak i pokrajina, njime se ne bave". 

"Izgradnja metroa u Beogradu koštaće 4,4 milijarde evra i finasiraće se iz državnog budžeta. Stručnjaci procenjuju da je za obezbeđivanje ispravne pijaće vode u Vojvodini potrebno utrošiti 1,2 milijarde evra. Zašto se i taj veliki zdravstveni problem ne rešava angažovanjem budžetskih sredstava?", navodi se u saopštenju tog foruma.
 
Ocenili su da je "očigledno da Srbija neopravdano različito postupa kada su u pitanju potrebe Beograda i žitelja Vojvodine".

Teme

voda
  • Zox

    28.01.2022 12:55
    A sta bi bilo da mi malo okrenemo kravu........??
  • Avala

    24.01.2022 14:56
    @NKVD ne lupetaj ako ne znas pitaj starije..Ono sto smo mi uspeli je da pokrajinu Vojvodinu koja je bila razvijena i napredna i u Austougarskoj, i u Kraljevini Yu a i u SFRJ da je u Srbiji svedemo na nerazvijenu regiju..Za to treba i glupost i talenat a nadasve upornost...
    Shvacena pravilno autonomna Vojvodina moze da postane lokomotiva Srbije kakva je i bila do 5 oktobra 1988..Po ideologiji matije beckovica (namerno malim) moze da dotera samo dokle je i sad...
  • Mastodont

    24.01.2022 13:18
    @NKVD

    Vidim da se upinješ da te razumemo, ali i dalje je to samo njakanje. Nemaš nekog da ti to prevede na ljudski?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".