Linglong za 14 miliona dinara kupio zemljište u Ečkoj gde će graditi 300 stanova

Kompanija Linglong platila je 14 miliona dinara za 2,8 hektara građevinskog zemljišta na ulazu u Ečku i na tom mestu izgardiće pet stambenih objekata sa oko 300 stanova.
Predstavnici Linglonga danas su u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom potpisali ugovor o kupovini gradskog građevinskog zemljišta.
Kako je Salapura istakao prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o prodaji građevinskog zemljišta, objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biće namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.
Ta investicija, ocenio je, neminovno dovodi i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.
 
Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu Ečke i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd -Zrenjanin - Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin - Beograd ukrštati upravo na potezu između ulaza u Ečku i industrijske zone "Jugoistok", odnosno pogona "Linglonga".
  • Pobesneli Laloš

    26.01.2022 12:03
    čudo neviđeno
    Zna se da je žedni grad Ling longu dao 450 miliona dinara za izgradnju fabričkog vodovoda i još 400 miliona da bi se poklonjeno zemljište „razminiralo“. To je neuporedivo više od onog što su Kinezi dali za njihovo naselje. Oni su građevinsko zemljište dobili džabe, kao i 100 jutara za izgradnju fabriketine i joj 86 miliona evra u miraz.
  • Žedni Zrenjaninac

    25.01.2022 21:42
    Baš
    Lepo reče, neki dan, gradonačelnik da će se u Zrenjaninu zaposliti više od 10.000 radnika. Nije samo rekao kojih i čijih. Kinezi besplatno dobijaju vodovod, zemljište za fabriketinu koja će nam uništiti i vazduh. Kinezi zbog novih ranih mesta i grade 300 stanova, ali za 2.000 svojih zemljaka. Toliko će biti i Vijetnnmaca koji će biti smešteni u okolnim magacinima i barakama. Tako je to kad se oglasi ekonomski tigar.
  • Laki suvlaki

    25.01.2022 17:14
    Trololo
    Pa dobro evo i cene kuca u Zrenjaninu Muzlja, Bagljas (to mnogima ovde sigurno znaci) 50.000-60000 evra za 100-150 m2.. Plac u Perlezu 44 ara, 39000 Jura. Plac u Zrenjaninu 2 hektara 1.1 Milon Jura., plac na Grandulici 22 ara 45.000 Evra. Evo poredivih cena majstore i sta sada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".