Još jedan u nizu: I predsednik Opštine Kula podneo ostavku zbog aprilskih izbora

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić podneo je ostavku na funkciju gotovo 10 meseci pre predstojećih lokalnih izbora. Očekuju se vanredni lokalni izbori, uporedo sa republičkim izborima u aprilu.

Informaciju je obelodanio sam Miljanić u razgovoru za list Dnevnik.

Kao razlog za podnošenje ostavke na funkciju naveo je činjenicu da slede aprilski izbori, te je "potpuno razumno" da se izbori spoje.

Lokalni izbori će biti 3. aprila. Miljanić je najavio da će Vlada Srbije sada imenovati privremeni organ za upravljanje opštinskim poslovima do završetka izbora.
 
Miljanić je imenovan na funkciju predsednika Opštine Kula 24. januara 2019. godine, nakon decembarskih izbora. Ekonomista je, a došao je sa liste Srpske napredne stranke.
 
Zbog čega je odluka o istovremenom održavanju izbora toliko razumna nisu obrazložili u Opštini Kula za 021.rs. Još uvek nije stigao ni odgovor na pitanje da li dosadašnji predsednik opštine planira da se ponovo kandiduje za gradonačelnika Kule.
 
Ovaj političar je jedan u nizu predsednika opština širom Srbije koji sada podnose ostavke zbog aprilskih izbora. Ista situacija je u Sečnju, Bajinoj Bašti, Lučanima, Majdanpeku, Rumi, Kladovu...

Kao motiv za ove sinhronizovane poteze lokalnih vlasti može da se javi pitanje ušteda za proceduru sprovođenja izbora. Ali, nije isključeno političko disciplinovanje - pokušaj vlasti da se i u malim mestima osigura sigurna pobeda uz jaku kampanju i eventualnu eliminaciju kadra koji ne zadovoljava ambicije najviših stranačkih funkcionera.

Izvršni direktor CeSida Bojan Klačar za Blic je naveo da može da bude reč o političkoj taktici.

"Jasno je da će predstojeću kampanju za izbore nositi i voditi Vučić, a samim tim je za očekivati i da će se kampanja za lokalne izbore kretetati utabanom trajektorijom. Može da se kaže i da je jedan od razloga obrazloženje koje su dali lokalni predsednici opština, ali ja to ne bih gledao kao dominantni razlog", istakao je Klačar za Blic.

  • Mironko

    06.02.2022 17:44
    Tuga
    Sviranje k....!
  • Pastrik

    03.02.2022 22:04
    Katastrofa
    Gospodin predsednik nije dostojan da vodi opstinu Kula,sto je najgore lokalna vlast nema ni jednog naprednjaka na nekoj od vazecih pozicija,DSS,DS,G17....samo gospoda promenili kosulje u plavo.
  • Djuka

    01.02.2022 19:09
    lol
    Ovaj @kuljanin verovatno iz Kule izasao nije,zivimo u blatu,pijemo zagadjenu vodu,udisemo zagadjeni vazduh,socijala teska gde god se okrenes

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina