Pritvor direktoru i zaposlenima u Kovačici zbog lažnih potvrda o vakcinaciji od 300 evra

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor zaposlenima u Domu zdravlja Kovačica zbog sumnje da su izdavali i prodavali lažne potvrde o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije.
Pritvor direktoru i zaposlenima u Kovačici zbog lažnih potvrda o vakcinaciji od 300 evra
Foto: 021.rs

Pacijentima je odredio meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Prtvor je, kasno sinoć, na predlog Višeg javnog tužilaštva, određen direktoru Doma zdravlja P.V. i zaposlenima M.R. I S.S, kao i S.D. da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.
Oni se terete za krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.
 
Za kupce lažnih potvrda, M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N, sud je odbio predlog za pritvor i odredio im meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.
 
Oni se terete zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili. Sumnja se da je P.V, koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N, da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.
  • S s

    07.02.2022 19:05
    Uhapsili ljude kao da su uradili ko zna šta. A pritom nije ni dokazano da je to istina. Pustite ih da se brane sa slobode,nisu ubili nikoga.
  • горан

    07.02.2022 06:36
    Ја таман помислио да минемамо судове и тужилаштво, кад оно хапсе за 300 еура.....
  • marko

    07.02.2022 06:33
    šta je za milionima pronevere
    Šta je loše u ovome. To što se godinama kupuju fakultetske diplome nema veze, pola članova sns rade sa falsifikovani diplomama i oštećuju budžet, a što je neko kupio potvrdu za 300 eura i nije nikoga oštetio to je krivično delo. Ja bih prvi kupio da znam gde se to može. Kako vas bre nije sramota čime se bavite. Milioni odlaze, a vi se bavite cifrom od 300 eura. Šta je sa javnim nabavkama, Arapima koji su dobili zemlju po hektaru za 4000 eura, a koja vredi 200.000 eura po h, sa Jovanicom, sa SPENSom, za gradjevinskom mafijom, svaki dan čitamo o milionskim proneverama, a vi ste našli da hapsite ljude zbog lažnih vakcina. Ako su dobre zašto proizvodjač ne garantuje za njih. Ma smučili ste mi se. Postoje sudovi samo za sirotinju i gluposti, zato uvozite Indijce, Kineze, Turke i ostale u Srbiju, jer je narod zbog vašeg kriminala otišao iz zemlje. Bavite se vakcinama, koji bolesnici.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.