Infrastruktura železnice Srbije gradiće u Rumi novo Centralno stovarište

Infrastruktura železnice Srbije objavila je danas da će, u železničkoj stanici Ruma, izgraditi novo i savremeno Centralno stovarište.

Biće površine od 600 kvadratnih metara, koje će prvenstveno biti namenjeno za potrebe pruge za velike brzine Beograd – Subotica, ali i kompletnog severnog pravca srpskih železnica.

Kako je precizirano, Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor o izgradnji ovog objekta sa firmom "Percompany" Beograd, u zajedničkoj ponudi sa firmom "Panekspres" iz Lučana, čija je vrednost 14,75 miliona dinara, dok je rok za završetak radova 12 meseci.

Objekat osim izgradnje po principu "ključ u ruke", obuhvata projektovanje i obezbeđivanje potrebnih dozvola, bez mogućnosti dodatnih i viškova radova.
 
Ukazano je da će novo Centralno stovarište u Rumi biti prvi objekat ovakve vrste koji srpske železnice grade nakon duže od dve decenije.
 
Imajući u vidu da je brza pruga Beograd – Subotica jedan od najvećih i najznačajnijih investicionih i infrastrukturnih objekata u ovom delu Evrope, Infrastruktura železnice Srbije u novom Centralnom stovarištu primeniće sve najmodernije standarde za gradnju objekata ovakve vrste, navedeno je u saopštenju.
 
Novi objekat biće prostorno dobro pozicioniran, u železničkoj stanici Ruma, u neposrednoj blizini izlaza sa auto-puta E-70. U objektu će biti postavljeni senzorski sistemi, video nadzor, kao i prateća oprema iz oblasti bezbednosti i zaštite na radu železničara koji će raditi u Centralnom stovarištu. Po prvi put u novom stovarištu Infrastruktura železnice Srbije instaliraće i primeniti softver za upravljanje i kontrolu stanja zaliha (Asset Management Tool System).
 
Ocenjeno je da će Infrastruktura železnice Srbije izgradnjom novog Centralnog stovarištva stvoriti uslove za efikasnije i racionalnije korišćenje rezervnih delova i opreme, kvalitetnije upravljanje i kontrolu zalihama, brže i bolje održavanje železničke infrastrukture, kao i čuvanje i zaštitu imovine na znatno višem nivou, što će sve skupa doneti povećanje prihoda i smanjenje troškova poslovanja ove železničke kompanije.
  • Vojvođanin

    10.02.2022 15:02
    Železnice srbije
    Jedino gore od rušenja pruga po Vojvodini je kada srbija vrsi rekonstrukciju i popravku.
    Oprosti nam Ferdinande.
  • Liman

    10.02.2022 09:07
    Pored nejasne lokacije, ima još nešto. Pruga do Rume nije u funkciji, a željeznčka stanica i okolina odavno izgledaju kao da su iskrsli iz pakla. Odavno zreli za temeljnu rekonstrukciju, lišćenje, da se putnici ne uplaše kad uđu. A pored je autobuska stanica koja ne radi, isto tako horor.
  • bora

    09.02.2022 23:55
    lokacija
    Nije mi jasna lokacija.Ruma za Beograd -Subotica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".