Zrenjaninska akcija: Pored nedostatka pijaće vode obilaznica najveći problem

Nezavršena obilaznica oko Zrenjanina je pored nedostatka pijaće vode jedan od najvećih problema koji muče građane, jer se sav teretni saobraćaj godinama odvija dužinom celoga grada.
Zrenjaninska akcija: Pored nedostatka pijaće vode obilaznica najveći problem
Foto: 021.rs

Na to su ukazali aktivisti Zrenjaninske akcije (ZRAK).

Aktivisti Zrenjaninske akcije odlučili su kao i prošle godine da prebroje i evidentiraju teške kamione koji prolaze magistralom i time ponovo, kako navode, ukažu na nebrigu gradskih vlasti koji se tiče kvaliteta života u gradu.
Pre tačno godinu dana izbrojano je 903 kamiona, a ove godine na isti dan od 6 do 17 časova evidentirano je 1.036 kamiona preko 7,5 tona, 94 na svakih sat vremena odnosno 1,6 na svaki minut, ili 93 vozila na 60 minuta.
 
Smatraju da je zabrinjavajuće to što će promet teretnog saobraćaja višestruko biti povećan otvaranjem fabrike guma "Linglong" ako obilaznica ne bude bila završena, a da je gradska infrastruktura pod velikim opterećenjem što će dovesti do njenog propadanja.
 
Navode i da, ukoliko kroz sam centar grada vozila te veličine budu nastavila da prolaze, često kršeći propise koristeći obe saobraćajne trake, a ne samo desnu, bezbednost svih učesnika u saobraćaju biti ugrožena i povećan nivo buke i zagađenja vazduha.
 
Aktivista Zrenjaninske akcije Bekim Rukeci ukazuje na to da gradska vlast za godinu dana ništa nije uradila po pitanju nastavka radova na ovom projektu i kao primer daje Suboticu gde je 22 kilometra puta oko grada ka granici završeno za godinu dana, dok je obilaznica oko Zrenjanina u procesu gradnje punih 25 godina.
 
Rukeci je naveo i da će pred izbore, kao i uvek radovi verovatno biti intezivirani, ali prema njegovim rečima sve ovo je još jedan propagandni potez gradskih vlasti kako bi pokazali da oni navodno brinu za sugrađane.
 
"U suštini, njih problemi sa kojima se svi Zrenjaninci svakodnevno susreću ne dotiču, dok naš grad ostaje jedini od svih većih mesta u Srbiji, gde kamioni i dalje slobodno prolaze kroz sam centar, a kada se zatvori ulica Nikole Pašića zbog predizborne žurbe, predstoji nam saobraćajni kolaps i ekstremno veća opasnost u saobraćaju", rekao je Rukeci.
  • Zemlja čudesa

    26.02.2022 18:42
    osetljivi
    Zrenjaninci, proglasite se za osetljivu grupu građana i možda vam onda konačno krene u životu.
  • dundo

    26.02.2022 09:56
    lopovi
    Sve cete dobiti posle izbora cistu vodu zaobilaznicu ali uslovi su da birate Vucica ko glasa dobice sve
  • Goca

    26.02.2022 09:53
    Problemi u Zrenjaninu
    Gradska uprava redovno pljacka gradjane, tako sto ne cini godinama, a obecava. Zbig teskog saobracaja ugrozeno zdravlje dece, bezbednost dece, imovina. Pucaju temelji kuca, saobracaj bez kontrole na ulicama koje su usmerene ka skolama. Vazduh zagadjen decenijama. Kada se zalis policiji, dobijes odgovor, ako ovde nisi zadovoljan iseli se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina