Vojvodina i provincija Bengo u Angoli potpisale pismo o zajedničkoj saradnji

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i guvernerka provincije Bengo u Republici Angoli Mara Kioza potpisali su danas Pismo o namerama o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, ovim dokumentom stvaraju se uslovi za intenziviranje međuregionalne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Akcenat je, kaže Mirović, na privredi, poljoprivredi i razvoju informacionih tehnologija u tom sektoru, kao i na prehrambenoj industriji.

"Ovo je još jedna potvrda višedecenijskih prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Angole. Kroz istoriju, posebno od 1975. godine, kada je Angola stekla nezavisnost, razvijali smo duboko prijateljstvo zasnovano na principima i međusobnoj podršci u međunarodnim institucijama. Naš plan je da te veze nastavimo da jačamo, a uvereni smo da ćemo u budućnosti, povezivanjem naših pokrajina, tome i doprineti", navodi Mirović.
 
Prema njegovim rečima, okosnica saradnje biće oblast poljoprivrede, imajući u vidu da su obe pokrajine agrarna područja.
 
"Potpisanim dokumentom se stvaraju uslovi za povezivanje naših institucija i u oblastima obrazovanja, kulture, sporta i turizma", poručuje predsednik Mirović i dodaje da Republika Srbija visoko ceni stavove Angole kada je reč o teritorijalnom integritetu naše zemlje.
 
Mirović je naveo i to da će potencijali Vojvodine i provincije Bengo biti predstavljeni na sajmovima tokom ove godine.
 
Guvernerka Kioza rekla je da pokrajina Bengo ima interes za sve oblike saradnje i institucionalnih odnosa sa Vojvodinom na bazi reciprociteta, posebno u sektoru poljoprivrede, koji je njihov najveći potencijal.
  • Fado

    04.03.2022 13:38
    Nema bliskije regije
    Bengo-bengo žurka...
  • Realista

    02.03.2022 19:32
    ...praktično.
    Ta figura ima da se kupi na najlonu za 500 dinara. Nije morao toliko da se cima zbog toga...
  • Kunta Kinte

    01.03.2022 18:09
    U Angoli se lakse pere novac nego u Hrvatskoj i drugim zemljama u okruzenju.
    Oh kakva mlacenje prazne slame... Jos ako Angola ne prizna Kosovo, eto srece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".