Nastavlja se rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu po standardima UEFA

Gradski stadion u Zrenjaninu postaće moderan sportski objekat po svim standardima UEFA, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.
Nastavlja se rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu po standardima UEFA
Foto: 021.rs

To je izjavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, nakon obilaska radova na rekonstrukciji stadiona.

Reč je o drugoj fazi sanacije i adaptacije, koja obuhvata renoviranje glavnog objekta, svlačionica i tribina.
"Veoma sam zadovoljan radovima koje danas vidim ovde na terenu. Ovo je velika zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, a ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona iznosiće 570 miliona dinara. Želimo da ovde bude baza za razvoj sportskih talenata, jer su upravo ovde stasavali mnogi fudbalski i atletski šampioni", izjavio je Mirović.
 
On je podsetio na to da je u prvoj fazi rekonstruisana atletska staza, izgrađena su atletska borilišta i postavljeno osvetljenje u skladu sa standardima Svetske atletske federacije.
 
Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada nastaviće da ulaže i u druge važne infrastrukturne projekte u Zrenjaninu, a kako je naveo, sve investicije koje su finansirane iz pokrajinskog budžeta u ovoj lokalnoj samoupravi realizovane su u planiranim rokovima.
 
"Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, realizujemo ovu veoma značajnu investiciju u sportskoj infrastrukturi, imajući u vidu da je Zrenjanin prošle godine bio evropski grad sporta", izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.
  • Milos Pugelj

    05.03.2022 10:29
    Davne 2003 dosli smo da napravimo filtraciju vode u Zrenjaninu. Neki Dalmacija je sa Cesima lepio plasticne cevi i rekao, da ce da skine Arsen i ostalo iz vode samo sa mehanickom pescanom filtracijom. Moj sef im je rekao: Dragi moji bez hemijskog postupka zao Arsen se nemoze izbaciti iz vode bez ostalih posledica na istu. I izracun je pokazao, da za Zrenjanin prvo treba da se zamene sve barem glavne distribucione cevi po gradu i za celokupan projekt da treba cca 40 miliona Eura. Ismijavali su nas i otisli smo. Analize vode koje smo mi uradili bile su 50% od svih normativa na svetu. To su nam zabranili da objavimo. Amen. A ovi bi nogomet hahaha
  • Gavril

    04.03.2022 19:52
    Ima li iko normalan u ovoj zemlji?
  • Pićuka

    04.03.2022 16:43
    Zrenjaninci ćute, a ni piva nemaju, svojega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina