Vanredni nadzor u centru za socijalni rad nakon smrti maloletnice u Subotici

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku sproveo je vanredni inspekcijski nadzor zbog smrti maloletne devojčice u Subotici, koja je 4. marta pobegla od kuće i potom pronađena mrtva.
Vanredni nadzor u centru za socijalni rad nakon smrti maloletnice u Subotici
Foto: Pixabay

Devojčica je boravila oko mesec dana u hraniteljskoj porodici. Zbog depresije je bila na terapiji i posećivala psihologa, ispričala je medijima hraniteljka kod koje je boravila.

Nakon nestanka, policija i porodica su intenzivno tragali za njom, sve dok njeno telo nije pronađeno 8. marta u jutarnjim časovima.

Nije bilo tragova nasilja, poručili su u policijskoj upravi za portal Subotica.com.
 
Ovim povodom je resorni sekretarijat obavio vanredni nadzor u Centru za socijalni rad i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici.
 
"Nakon izvršenog inspekcijskog nadzora u ovim ustanovama socijalne zaštite, može se konstatovati da je postupano u skladu sa propisanim procedurama vezanim za hraniteljsku zaštitu iz nadležnosti inspekcije socijalne zaštite. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon dobijanja izveštaja Policijske uprave Subotica i drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje", saopštio je sekretarijat.
 
Kome se obratiti za pomoć?
 
Ukoliko se osećate usamljeno, odbačeno, izgubljeno ili imate bilo kakve otuđujuće misli o svom životu, potražite pomoć na pravom mestu i odmah.
 
Na raspolaganju su vam stručnjaci centra "Srce" svakog dana od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili na mejl vanja@centarsrce.org.
 
Tu je i Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva na broju telefona 0800-309-309 (opcija 1, dostupna 00-24h).
  • Антун Чупак

    09.03.2022 17:08
    Ја,па Ја,где су ту родитељи????
  • Ja

    09.03.2022 10:40
    Kasno drugovi kasno..i naravno vas vanredni nadzor je utvrdio da nije bilo propusta u centru za sicijalni rad, po milioniti put utvrdjeno nefunkcionalne ustanove koju treba ukinuti.
  • Baba Jula

    09.03.2022 10:04
    Kasnije
    Centri za socijalni rad sad ne postizu da rade svoj posao, asiatiraju resornoj plavusici u kampanji za SNS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".