Počela izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode u Kikindi

U Kikindi je počela izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode, a ukupna vrednost investicije je 10,2 miliona evra.
Počela izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode u Kikindi
Foto: Pixabay
Od toga je šest miliona evra subvencionisani zajam nemačke razvojne banke КFV, a ostatak od 4,2 miliona evra je iz budžeta Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Završetak izgradnje postrojenja planiran je za kraj 2023. godine.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je rekao da biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja građana Кikinde.
Dodao je da, iako je rešavanje kvaliteta vode za piće najvažniji investicioni prioritet za Кikindu, u toku je i završna faza projektovanja za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
 
Momirović je sa gradonačelnikom Кikinde Nikolom Lukačem danas razgovarao o planiranoj izgradnji autoputa od Кikinde do Sombora, dužine 175 kilometara.
  • Irina

    12.03.2022 11:19
    KFV banka moderno robovlasnistvo. Zaduzuju drzave a onda sisaju minerale i za 1 Euro otkupljuju imovinu. Vratile se Svabe u Vojvodinu.
  • Milan

    11.03.2022 09:06
    Lepa vest.
  • Банатмен

    10.03.2022 11:07
    Дуг је зао друг
    Можемо ли нешто самостално да градимо? Нема инвестиције без странаца и задуживања. Иста немачка банка је "помогла" Вршцу, такође: "Postrojenje za preradu pijaće vode u Pavlišu, vredno 6.000.000 evra, izgrađeno je u periodu od marta 2016. do decembra 2017. godine. Investitor je JKP „Drugi oktobar”, a 60 odsto investicije finansirano je kreditom nemačke banke za razvoj KFW, dok je preostalih 40 odsto vredna donacija Vlade Republike Nemačke." (https://evrsac.rs/fabrika-vode-u-pavlisu-cuva-zdravlje-vrscana-video/)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina