Poljoprivrednici: Mislili smo da je šala da ne smemo da točimo gorivo u kanistere

Poljoprivrednici u Srbiji zatečeni su stavom Vlade da se više ne dozvoljava točenje dizela u kanistere, već samo u rezervoare mašina i kako su rekli, mislili su da je šala.
Poljoprivrednici: Mislili smo da je šala da ne smemo da točimo gorivo u kanistere
Foto: Pixabay

"Ova odluka o zabrani točenja goriva u bilo koji sud, osim u rezervoare mašina, nema smisla. Mislili smo da je šala", rekao je poljoprivrednik iz sela Dobrica kod Alibunara Željko Petrov koji obrađuje oko 50 hektara zemlje.

Vlada Srbije donela je Uredbu o ograničavanju cena naftnih derivata koja je danas stupila na snagu i u kojoj se navodi da je kupovina goriva moguća jedino točenjem u rezervoare.
 
Cena dizela za registrovana poljoprivredna gazdinstva je ograničena na 179 dinara po litru na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS), a za ostale potrošače u narednih sedam dana biće 187,7 dinara.
Petrov je rekao da je najbliža pumpa NIS-a u Plandištu i od sela je udaljena oko 35 kilometara, pa bi se za povratak sa pumpe iz rezervoara potrošilo pola.
 
Dodao je da većina poljoprivrednika u Srbiji nema blizu mesta stanovanja NIS-ovu benzinsku pumpu, kao i da su mašine stare i neregistrovane, pa ne smeju da se uključe u saobraćaj.
 
Predsednik Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije Jovica Jakšić rekao je da će biti velikih problema jer u mnogim mestima nema NIS-ove pumpe.
 
"Ni po svim vojvođanskim mestima nema NIS-ove pumpe, a još manje u centralnoj i južnoj Srbiji i trebalo bi naći način da se poljoprivrednici nekako snabdeju dizelom", rekao je Jakšić.
  • vitabrevis

    13.03.2022 15:38
    fhkkbgg
    Nadam se da ćeš i ti na isti način kupovati brašno, mrkvu, peršun, krompir, meso...
  • fhkkbgg

    12.03.2022 20:01
    seljaci
    Šta kukate seljaci. Ionako svi uzimate gorivo na crno sa barži i od kamiondžija. Država vam daje sve upola cene. Svi ste uzeli traktore nove . Gledate gde god možete da ne platite i samo kukate i kukate i kukate...
  • Aca B.

    12.03.2022 11:37
    Navodnjavanje
    Ja navodnjavam sa BK krilima i mogu odvojiti pumpu za vodu, staviti je u gepek i dovesti na benzinsku, ali to je cimanje od tri-cetri tocenja po pet litara dnevno a kako ce ovi sto imaju pivot rendzer sisteme samo Bog zna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina