Prostorni plan Vojvodine na javnom uvidu

Pred građanima Vojvodine od danas, 21. marta, na javnom uvidu nalazi se prostorni plan pokrajine od 2021. do 2035. godine.
Prostorni plan Vojvodine na javnom uvidu
Foto: 021.rs
Zajedno sa Regionalnim prostornim planom Vojvodine, na uvidu je i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja ovog plana na životnu sredinu.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine navodi da će javni uvid trajati 30 dana, odnosno do 19. aprila. 

Građani uvid u plan mogu obaviti u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini, kao i u prostorijama tog sekretarijata na Bulevaru Mihajla Pupina 16. Ceo plan se može preuzeti i sa web prezentacije sekretarijata OVDE

U oglasu o javnom uvidu se navodi da će u svakom okrugu na području pokrajine biti organizovane javne prezentacije nacrta Regionalnog prostornog plana. 
 
Raspored je sledeći:
 
Sremski upravni okrug - 22. marta u 11 časova, sala br.1 u zgradi Gradske uprave Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija 13.
 
Srednjobanatski upravni okrug - 24. marta u 11 časova, multimedijalna sala broj 101 u Gradskoj kući u Zrenjaninu, Trg slobode 10.
 
Severnobački upravni okrug – 29. marta u 11 časova, amfiteatar u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga, Trg Lazara Nešića 1, Subotica.
 
Zapadnobački upravni okrug – 31. marta u 11 časova, svečana sala Gradske kuće u Somboru, Trg cara Uroša 1.
 
Južnobački upravni okrug – 5. aprila u 11 časova, velika sala Skupštine Vojvodine.
 
Južnobanatski upravni okrug – 7. aprila u 11 časova, mala sala Gradske uprave Pančevo, Trg kralja Petra I 2-4.
 
Severnobantski upravni okrug – 11. aprila u 11 časova, svečana sala Gradske uprave u Kikindi, Trg srpskih dobrovoljaca 12.
 
 
Primedbe na prostorni plan fizička i pravna lica mogu dostaviti, isključivo u pisanom obliku, odeljenjima za urbanizam jedinica lokalne samouprave i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, Bulevar Mihajla Pupina 16, u toku trajanja javnog uvida, do 19. aprila.  
 
Javna sednica Komisije za javni uvid održaće se 11. maja u velikoj sali Skupštine Vojvodine sa početkom u 15 časova.
  • Pera

    22.03.2022 08:05
    Vojvodina i okolina (BG-a)
    Prostorni plan Vojvodine i malo okoline BG-a. Slucajno da su stali na "granici"
  • Vidi vidi....

    21.03.2022 22:47
    Kako to
    Da nema novog mosta u produzetku Bulevara Evrope u novom prostornom regionalnom planu....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina