U Subotici predstavljen projekat za zaštitu od požara

U Subotici je danas, u sklopu pilot projekta za sprečavanje požara u stambenim objektima, predstavljen detektor dima, odnosno "javljač požar".
Cilj projekta je unapređenje zaštite od požara stanovništva, sa fokusom na ranjive grupe, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
U okviru projekta, u pojedinim domaćinstvima ugrađen je "detektor dima - javljač požara", navodi se u saopštenju.
Javljači požara, kako je navedeno, omogućiće pravovremenu zvučnu signalizaciju u domaćinstvu gde su postavljeni i time će okolina brže dobiti obaveštenje o izbijanju vatre.
 
To će doprineti i da vatrogasci budu brže obavešteni i da se građani bezbedno evakuišu iz objekta.
  • Marić Predrag

    30.03.2022 16:56
    Pa ovo je genijalno! Trebalo bi ih ugraditi i u svim domovima za stare i lica sa oštećenim sluhom, da bi bolje videli dim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina