Ambulanta banje "Rusanda" posle 12 godina ponovo u Zrenjaninu

U zgradi bivšeg internog odeljenja Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu otvorena je ambulanta Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda" iz Melenaca.
Direktorka "Rusande" Zorica Ćulibrk je tom prilikom rekla da je ta ambulanta u Zrenjaninu zatvorena pre 12 godina.
"Sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo smo kompletno opremili ambulantu, kako našim aparatima za primenu fizikalne medicine, tako i potrebnim nameštajem i računarskom opremom", navela je Ćulibrk.
Za sada će samo deo usluga biti dostupan, a u planu je da se i u Zrenjaninu može obaviti i "blatna terapija", kao i hidroterapija za šta su potrebni posebni uslovi.
 
"Ovo je veoma značajno jer usluge banje postaju dostupne svima, a posebno kada su finansije u pitanju jer se smanjuju troškovi za dolazak u našu ustanovu, a dostpune su i ostalim pacijanetima koji zbog daljine i zdravstvenog stanja nisu mogli da dođu na rehabilitaciju", rekla je Ćulibrk.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je ukazao da se ponovnim otvaranjem ambulante građanima nudi lakši, praktičniji i jeftiniji vid lečenja i naveo da je od oko 600 pacijenata "Rusande", njih 400 bilo iz Zrenjanina.
 
Ambulanta će raditi od 15 do 21 čas.
  • pajo patak

    30.03.2022 18:30
    pitanjce za Simoa
    a da li ima ispravne vode u ambulanti ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina