FOTO: Završen novi železnički most u Zrenjaninu, izgrađen od delova mosta iz Novog Sada

Izgradnja novog železničkog mosta preko Begeja u Zrenjaninu, na pruzi Zrenjanin - Zrenjanin fabrika, završena je i most je nakon tri meseca ponovo otvoren za saobraćaj.
Novi most je izgrađen umesto starog železničkog mosta preko Begeja, kojim su vozovi prolazili punih osam i po decenija.
Izrađen je od demontiranih elemenata montažno-demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi Žeželjev most.
Radove na mostu dugom 55 metara izveo je konzorcijum firmi koji čine "Karin komerc" iz Veternika, "Čelik" iz Bačkog Jarka, "Trioprojekt" iz Beograda, kao i "Geodetski biro" iz Veternika.
 
 
Iz Infrastrukture železnice Srbije navode da je u toku i završna faza radova na delovima mosta koji će se koristiti za prolaz pešaka pa će biti uređeni prilazi mostu, nova stepeništa, pešačke staze, kao i ukrasno osvetljenje.
 
Most koji povezuje naselja Berbersko i Ruža Šulman u Zrenjaninu, zatvoren je za saobraćaj 4. januara ove godine a železnički saobraćaj na ovoj lokaciji preko starog mosta na Begeju odvijao se još od 1889. godine.
  • ja

    06.04.2022 10:06
    put
    a tomaševac-dobrica? probijeni rokovi 2 god. strašno
  • pajo patak

    04.04.2022 14:05
    stari trajao
    osam i po decenija, da li će novi trajati osam i po godina, ili osam i po nedelja ?
  • Realista

    03.04.2022 20:43
    @Ana
    Orlovat će dobiti most tek kad budu skidali ovaj što su ga sad namontirali pa onda ga šalju vama, tri puta novi most!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina