U Zrenjaninu otvoren festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

U zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanoć" sinoć je počeo 71. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, a manifestaciju koja će trajati do 11. aprila, otvorila je glumica Mira Banjac.
U Zrenjaninu otvoren festival profesionalnih pozorišta Vojvodine
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Ona je na otvaranju festivala rekla da je za nju izuzetna čast i zadovoljstvo biti u Zrenjaninu, posebno jer je na Festivalu vojvođanskih pozorišta primila svoje prvo značajnije priznanje za glumu.

Vršilac direktora zrenjaninskog pozorišta Dejan Karlečik naceo je da je Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine do danas jedino u Zrenjaninu bio organizovan više od tri godine zaredom.

"Razlog tome je spremnost pozorišta da bude domaćin, žeđ naše publike za dobrim pozorištem, ali i rešenost Grada Zrenjanina, osnivača našeg pozorišta da unapredi svoju kulturnu ponudu i postane centar pozorišnog života svakoga aprila", rekao je Karlečik.
 
Na otvaranju festivala izvedena je drama na mađarskom jeziku "Živi pesak" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.
 
Ovogodišnji manifestacija održava se pod sloganom "Sve pozorišne mašine - priče, slike, afekti", a selektor Vlatko Ilić sa beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti odabrao je devet predstava, među kojima i tri dečija komada.
 
U sklopu pratećeg programa u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu otvorena je izložba "Lica Mire Banjac", autora Zorana Maksimovića.
  • Realista

    06.04.2022 20:56
    Osnov života
    Nadam se da su svi poneli zalihe pijaće vode?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina