Jedna lepa priča: Đaci u Pančevu pronašli torbicu i vratili je vlasnici

Đaci Osnovne škole "Isidora Sekulić" u Pančevu pored školskog dvorišta pronašli su žensku torbicu i nijednog trenutka nisu imali dilemu šta će uraditi.
Jedna lepa priča: Đaci u Pančevu pronašli torbicu i vratili je vlasnici
Foto: Pixabay (ilustracija)
Pozvali su policiju i predali je vlasnici, koja je želela i javno da im zahvali i istakne njihov plemenit čin kojim se i škola ponosi.
Učenici sedmog i osmog razreda, igrajući fudbal u školskom dvorištu, primetili su na obližnjem trotoaru torbicu. Kad su je otvorili videli su u njoj novčanik, telefon, platne kartice i lična dokumenta.
"Dileme nije bilo i odmah smo odlučili da pronađemo policiju i da potražimo ženu. Policija se tu našla, mi smo ih zaustavili", kaže za RTS Mihajlo Belić, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Isidora Sekulić" u Pančevu.
 
Kada je primetila da je izgubila torbicu, Jovanka Blagojević je odmah pozvala policiju čija je patrola brzo stigla do Prekršajnog suda gde ona radi.
 
"Predložili su mi da podnesem prijavu i da me povezu do policijske stanice. Sela sam u auto tužna i zamišljena. Odjednom su mi rekli da su deca pronašla torbicu. Bila sam presrećna, jer bi mi život bio jako otežan. Stvarno su svi divni i mnogo sam im zahvalna. Verujem u našu budućnost koju će ovi divni mladići da grade", ističe Blagojevićeva.
 
U školi su svi ponosni na plemenit čin svojih đaka i drugara od kojih se ovako nešto i moglo očekivati.
 
Boris Kučera, razredni starešina sedmog razreda, kaže da nije iznenađen postupkom đaka.
 
"Poznajem svoje učenike vrlo dobro. Ponosan sam bio na njih i pre toga. Možda nisu svi odlikaši iz matematike i fizike, ali su svi odlikaši iz ljudskosti", ističe Kučer.
 
Rođen Lućijan, direktor Osnovne škole "Isidora Sekulić" u Pančevu kaže da su đaci pokazali da je škola ostvarila jedan od osnovnih vaspitnih ciljeva - da deca postanu korisni članovi društva.
 
"Zaista se ponosimo svojim đacima i nadamo se da će tako biti i ubuduće", kaže Lućijan.
  • Proka

    08.04.2022 13:37
    Našao, pa šta!
    Deca su pronašla, deca uručila i .......ništa.
    Pa pobogu, normalno je da se bar toj deci kupi slatikiš, sok.....izem ti zahvalnost, imam ih na dzakove.
  • NN

    07.04.2022 18:01
    nagrada
    @ tamo vamo
    Nagrada, najveća moguća, je to što će mnogo dobrih, čestitih ljudi, a takvih je u ovoj zemlji, iskreno verujem, većina, biti srećni, zadovoljni i razneženi što ima mladih ljudi kojima se možemo ponositi, što u ovom ružnom vremenu ima dece koja znaju šta je ispravno, šta je dobro i šta je pošteno! A takvi kao Vi bi bar ponekad trebalo da se uzdrže i da ne pokazuju svima šta im je najvažnije, i to ovako javno!
  • Hala

    07.04.2022 10:44
    Svaka cast! Bas sam ponosna na njih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina