Službenica Pošte kod Kovina osumnjičena da je prisvojila više od dva miliona dinara

B.J. (56), odgovorno lice Pošte iz jednog mesta u okolini Kovina, uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivična dela pronevera i posluga.
Službenica Pošte kod Kovina osumnjičena da je prisvojila više od dva miliona dinara
Foto: 021.rs
Osumnjičena je, od maja 2021. do marta 2022. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, izvršila neovlašćene isplate novca sa tekućeg računa tri klijenta i to 1.642.000 dinara, pa 470.000 dinara i 94.000 dinara sa tekućeg računa trećeg klijenta.
Na ovaj način je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila 2.206.000 dinara, a na štetu klijenata.
Takođe, osumnjičena je u decembru 2021. godine neovlašćeno podigla 260.000 dinara sa tekućeg računa jednog klijenta koji je zadržala za sebe, a zatim je, istog meseca, u tri navrata izvršila povraćaj ukupnog iznosa tom klijentu.
 
U februaru 2022. godine, kako se sumnja, neovlašćeno je podigla sa tekućeg računa drugog klijenta 72.000 dinara, koje je zadržala za sebe, da bi u martu isti iznos novca uplatila tom klijentu.
 
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena nadležnom tužilaštvu.
  • Jedan od dva miliona

    12.04.2022 22:53
    Molim i da se ispita gde nestaju posiljke bez tracking brojeva sa Alija. Kineska posta ih prati do Srbije, a onda skrenu u crnu rupu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.