Saga kojoj nema kraja: Prvo ročište u stečajnom postupku zrenjaninske "Fabrike vode"

Prvo poverilačko ročište u postupku stečaja nad preduzećem "Fabrika vode" iz Zrenjanina zakazano je u tamošnjem Privrednom sudu za petak, 29. april.
Saga kojoj nema kraja: Prvo ročište u stečajnom postupku zrenjaninske "Fabrike vode"
Foto: 021.rs

Na ovom ročištu stečajna upravnica Dragica Arsić trebalo bi da podnese ekonomsko-finansijski izveštaj o položaju stečajnog dužnika, piše Zrenjaninski.

Od trenutka otvaranja stečaja najveći deo posla stečajnih organa, pre svih stečajne upravnice, sastojao se u pronalaženju poslovne dokumentacije "Fabrike vode", s obzirom na to da se ona ne nalazi na adresi stečajnog dužnika.

Stečaj u Fabrici vode Zrenjanin otvoren je 22. marta na predlog zrenjaninskog JKP "Vodovod i kanalizacija".
 
Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj "Fabrika vode" duguje više od 14 miliona dinara. U rešenju suda je konstatovano da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 620.066.128 dinara i da mu je račun neprekidno u blokadi od 2. juna prošle godine.
 
Kakvo je stvarno stanje znaće se nakon održanog ročišta. Za sada, u izveštaju koji je Arsić podnela Privrednom sudu stoji da stečajni dužnik ima potraživanja nešto veća od 8,7 miliona dinara. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina