Optužni predlog za muškarca iz Pančeva koji je ženi sipao kiselinu u oči

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Pančevu protiv Z.K. zbog sumnje da je 24. marta oteo N.S. nakon čega joj je sipao sonu kiselinu u oči.
Optužni predlog za muškarca iz Pančeva koji je ženi sipao kiselinu u oči
Foto: 021.rs
Tužilaštvo u saopštenju navodi da je sudu predložilo da se optuženom produži pritvor do završetka glavnog pretresa, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će u kratkom vremenskom periodu počiniti krivično delo. Takođe, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora od 15 godina i šest meseci.
Optuženi se tereti za krivična dela protivpravno lišenje slobode, izlaganje opasnosti i teška telesna povreda.
Prema optužnom predlogu, on je 24. marta u Pančevu, nakon verbalne rasprave sa N.S. protivpravno držao zatvorenu na svirep način, gurnuo je na krevet, uputio joj razne pretnje, a potom pocepao čaršav kojim joj je obmotao glavu na način da su N.S. ostali nepokriveni oči i nos.
 
Potom joj je u tri navrata otvorio oba oka i sipao sonu kiselinu, te je N.S, koja ga je molila sve vreme da je preveze u bolnicu, ostavio bez pomoći u stanju opasnom za život i zdravlje.
  • nemanja

    05.05.2022 09:28
    Zena ce imati posledice ovog napada ceo zivot, a ovaj bolesnik ce hodati medju nama za par godina. Jezivo.
  • advokat

    05.05.2022 08:53
    Teška telesna povreda
    Realno, tužilaštvo je ovde uradilo svoj posao. Povreda je teška - zaprećena kazna ozbiljna, ali povreda nije opasna po životi (nosi težu kaznu) i nije bilo namere da je liši života (što bi nosilo optužbu za pokušaj ubistva).
    Samo da tužilaštvo nastavi svoj posao. I na sledeći slučaj nasilja prema ženama da država snažno odgovori. A žene koje ugrožavaju nasilnici, da prvi čin pretnje/nasilja ozbiljno shvate i da traže pomoć i izlaz.
  • Realista

    04.05.2022 22:19
    kakav pravni vic
    15,5 godina? Izaći će za 10 ako se bude dobro vladao. Taj ne treba da bude više na slobodi dok je živ!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.