Novi direktor na čelu zrenjaninske "Toplane" koja beleži minus veći od milijardu dinara

Na 19. redovnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina odbornici su usvojili Predlog rešenja o prestanku mandata v.d. direktora JKP "Gradska toplana" Iliji Svilaru.
Novi direktor na čelu zrenjaninske "Toplane" koja beleži minus veći od milijardu dinara
Foto: Pixabay

Na ovoj sednici usvojen je Predlog rešenja o imenovanju v.d. direktora tog preduzeća, mašinskog inženjera Žarka Đurišića, javlja Danas.

Đurišić će Svilara zameniti na mestu vršioca dužnosti direktora JKP "Gradska toplana", u trenutku kada ova firma beleži minus od preko milijardu dinara, o čemu je takođe bilo reći na ovoj sednici.

Naime, odbornici su usvojili predložene odluke o pokrivanju gubitka u JP Gradska toplana.
 
Nadzorni odbor ovog preduzeća je na svojoj sednici održanoj 28. aprila ove godine doneo Odluku o pokriću gubitka, kojom se neraspoređeni dobitak ranijih godina u iznosu od 222 miliona dinara koristi za pokriće dela gubitka iz ranijih godina koji iznosi preko milijardu dinara, preciznije 1.098.020.202,75 dinara.
 
U objašnjenju ove odluke navodi se da će nakon pokrića dela gubitka iz ranijih godina, ostatak nepokrivenog gubitka iz ranijih godina iznositi 875.736.366,29 dinara, prenosi Danas.
 
Otkuda toplani toliki dug, jedno je od pitanja na koje je odgovor da su se dugovi gomilali zbog niske cene usluge prema potrošačima i visoke nabavne cene energenata.
  • Roko

    23.05.2022 21:37
    Taman smo navikli
    Kako to da novi direktor nije vlasnik pečenjare ili keramičar? Jel se to napušta oprobana tehnika postavljanja funkcionera?
  • Vlada

    22.05.2022 20:45
    Dvostruki arsini
    Belezi minus i Srbijagas pa im iz vlade ne pada na pamet da smene rukovodsatvo koje pravi gubitke i jase u sedlu firme vec 14 godina. Naprotiv, otpisu im 1.2 milijarde € duga.
  • Dejan

    22.05.2022 12:02
    Ima li pameti
    Niska cena usluge!? Ne dozvoljavaju da se isključite sa mreže čak i kad ne možete da platite, pa čak i kad neke zgrade ispune sve bolesne uslove koje traže za isključenje, oni namerno ostavljaju "u fioci" njihove zahteve godinama. 2/3 potrošača bi se sutra isključilo sa mreže da je dozvoljeno! Dugovi potrošača se gomilaju, a oni te dugove servisiraju tako što deo po deo infrastrukture poklanjaju SrbijaGas-u (Gaspromu). Pre par godina su kompletan gradski gasovod dali na ime servisiranja duga. Gasovod je pravljen novcem iz samodoprinosa kao i vrelovod, a servisiran i rekonstruisan EU donacijama! Toplane imaju svoj kartel, a lokalne samouprave i država servisiraju taj kartel svojim propisima na uštrb građana. I nije čudo što im ovako glupe izjave "...niska cena usluge..." prolaze, jer mogu da nas jašu do poslednjeg dinara! Najgore od svega je što Zrenjanin leži na termalnoj vodi dovoljnoj da greje pola Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".