Nastavlja se rasprodaja imovine "Jugoremedije"

Prodaja tri poslovne zgrade u Nišu u vlasništvu zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija u stečaju zakazana je za 6. jul.

Tri zgrade od nekoliko hiljada kvadrata nalaze se na teritoriji niške opštine Crveni krst, a u posed zrenjaninske farbike došle su na osnovu kupoprodajnog ugovora sa firmom MD Nini iz 2004. godine, prenosi Danas.

Početna vrednost ovih nekretnina je više od 48,5 miliona dinara, a zaintresovani su obavezni da polože depozit u iznosu od 19,4 miliona dinara.

Otkup prodajne dokumentacije zaintresovane kupce koštaće 300.000 dinara.
 
Jugoremedija je kao pravno lice prodata 2020. godine Investicionom fondu APS, odnosno firmi Project one.
 
Fond je fabriku septembra 2021. prodao društvu za projektovanje, proizvodnju usluga, kontrolu kvaliteta i inžinjering Konvar doo iz Beograda.
 
Prodajom Jugoremedije okončan je stečaj u fabrici lekova, a postupak je nastavljen nad stečajnom masom.
 
U stečajnoj masi, osim niških nekretnina, prema rečima stečajnog upravnika Radovana Savića, ima još imovine,  koja će se prodavati kada se za to steknu uslovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.