U Kikindi držao 33 tone opasnog otpada

Muškarac iz Kikinde držao je 33 tone opasnog otpada, saopštila je policija.
U Kikindi držao 33 tone opasnog otpada
Foto: Pixabay
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će policija u Kikindi i novoformirana Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine podneti krivičnu prijavu protiv odgovornog lica jedne firme u tom gradu, zbog sumnje da je počinio krivična dela nepreduzimanje mera zaštite životne sredine i unošenje opasnih materija.
Taj pedesetsedmogodišnji muškarac tereti se i za nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, jer je prilikom kontrole kruga te firme ustanovljeno je da je oko 33 tone opasnog otpada skladišteno suprotno Zakonu o upravljanju otpadom.
Protiv vlasnika će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a Inspekcija za zaštitu životne sredine, naložila mu je da navedeni otpad, u zakonskom roku, preda na zbrinjavanje ovlašćenom operateru. 
  • shonex

    03.06.2022 14:55
    Prica se da se Smederevu nalaze najvece zakopane deponije opasnog otpada pod zemljom, ali tamo izgleda ova elitna novokomponovana policija ne sme ni da pridje od mafije koja tamo kolo vodi?!
  • zadovoljstvo

    02.06.2022 22:27
    Zadovoljstvo je životariti u ekonomskom tigru regiona u novijoj istoriji.
  • mikika

    02.06.2022 20:20
    ma pusti to, sta je sa bombama osiromasenog li uranijuma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina