Uskoro počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac izjavio je da je izdata građevinska dozvola za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu.
Uskoro počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zrenjaninu
Foto: Pixabay
"Rešenje o građevinskoj dozvoli izdao je Pokrajinski Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i time se dozvoljava investitoru, 'Begej Water', društvu posebne namene kompanije 'Metito' za implementaciju ovog projekta, izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Zrenjanin, sa svim instalacijama neophodnim za funkcionisanje postrojenja", rekao je Santovac za agenciju Beta.
Santovac je rekao da je projektna vrednost 30 miliona evra, a da je investitor kompanija iz oblasti upravljanja vodama "Metito", sa sedištem u Dubaiju.
"Izdavanjem dozvole počinje rešavanje višedecenijskog problema otpadnih komunalnih i industrijskih voda u gradu Zrenjaninu, kao i rešavanje zagađenja reke Begej", kazao je on.
 
Ugovor podrazumeva finansiranje, izgradnju i upravljanje postrojenjem, kao i zapošljavanje 40 radnika.
 
Santovac je naveo i da se tim projektom Zrenjanin svrstava u red gradova koji će u potpunosti rešiti problem otpadnih voda u skladu sa standardima EU.
 
"Kompletnu investiciju realizuje kompanija 'Metito', iz sopstvenih sredstava i uz podršku međunarodnih finansijskih institucija, a obaveza grada Zrenjanina u ovom periodu je izgradnja pristupne infrastrukture, u prvom redu kanalizacionog kolektora i pristupnog puta", objasnio je Santovac.
 
On je naglasio da se očekuje da gradnja počne u narednih mesec dana, a da su završetak i puštanje u rad planirani za kraj iduće godine.
 
Ugovor za izgradnju i upravljanje prečistačem za otpadne vode između Grada Zrenjanina i kompanije "Metito" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisan je u Zrenjaninu krajem 2020. godine.
  • kostadin

    12.06.2022 17:55
    Stvarno, što ne postave taj prečistač na vodovod i rešen problem pijaće vode?
  • Realista

    11.06.2022 13:33
    klap, scena dva
    Prvo je neko mako par stotina miliona dinara na fabrici pijaće vode, pa je sve propalo, sad će da maknu isto toliko na preradi otpadne vode pa će i to da propadne... tako je to kad teletabisima daš vlast - je li tako, Zrenjaninci maleni?
  • Ana

    11.06.2022 12:21
    zar nemaju vec jedan?
    Zar u Zr nije vec izgradjeno neko postrojenje pa je odmah prestalo sa radom jer nisu dobro projektovali kapacitet istog? Kad je trebalo da zaposle strucnjake ciganisali se oko plate, pa na kraju zaposli nekog ko je tek izasao sa faksa i pristao da radi za 30ak hiljada dinara? Ne znam da li je samo kolektor otp.voda bio u pitanju ilicitavo postrojenje, ali pare su bile obezbedjene, postrijenje radilo par dana i bukvalno se zagusilo. Odose milioni evrica u vetar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.