Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo konobarice u Loku

Šezdesetogodišnji P. B. iz Loka, koji se sumnjiči da je 15. aprila u seoskom ugostiteljskom objektu pucao iz pištolja i ubio radnicu Snežanu P. (59), ostaje u pritvoru do 13. jula.
Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo konobarice u Loku
Foto: 021.rs
On je nakon zločina uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 časova, u zakonskom roku priveden je i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a potom mu je sudija za prethodni postupak novosadskog Višeg suda, na osnovu predloga javnog tužilaštva, odredio pritvor. 
 
"Dnevnik" piše da mu je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da može da ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.
Prema nezvaničnim informacija, osumnjičeni na saslušanju nije hteo da iznosi odbranu, odnosno, branio se ćutanjem.
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je naredilo sprovođenje istrage protiv osumnjičenog, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora pet do 15 godina i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.
 
P. B. se sumnjiči da je 15. aprila, nakon izbacivanja iz kafane, u besu pucao iz pištolja i pogodio, kako se veruje, nesrećnu ženu greškom.
  • Ivan

    20.06.2022 18:20
    Kako to da Policija nezna ko ima oruzje? Ajmo masovna racija po stalama podrumima tavanima sa detektorima metala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.