Devojčica u Rumi teško povređena od strujnog udara kada se popela na vagon

Jedna devojčica zadobila je danas posle podne teške povrede od strujnog udara u železničkoj stanici Ruma, saopšteno je iz Infrastruktura Železnice Srbije.
Devojčica u Rumi teško povređena od strujnog udara kada se popela na vagon
Foto: Pixabay (ilustracija)

Do nesreće je došlo na sedmom koloseku stanice kada se devojčica popela na vagon, a na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su hitna pomoć i policija.

Prema do sada prikupljenim informacijama, dve devojčice starosti oko 13 godina prelazile su prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma. 
 
Jedna od njih se popela na vagon i tada je povređena. U teškom stanju prevezena je u bolnicu u Sremskoj Mitrovici.
"Infrastruktura železnice Srbije ponovo apeluje, moli i upozorava da se niko ne penje na železničke vagone, jer na taj način ugrožava svoj život, kao i da se ne kreće po pruzi", ističe se u saopštenju.
 
Navodi se da je "neophodno da se u potpunosti poštuju upozorenja na opasnost od visokog napona, koja su jasno istaknuta u svim železničkim stanicama jer je to jedini način da se ovakve nesreće i tragedije izbegnu".
 
Treba podsetiti da kroz kablove kontaktne mereže iznad pruge prolazi struja od 25 hiljada volti i penjanjem na železničke vagone ulazi se u strujno kolo koje može biti udaljeno i do nekoliko metara od kontaktne mreže.
 
To dovodi do strujnog udara, koji se gotovo po pravilu završava tragično ili sa izuzetno teškim povredama i velikom opekotinama, upozorava se u saopštenju.
 
Od posledica strujnog udara nakon penjanja na vagone prosečno godišnje strada pet do šest mladih osoba.
  • mislim

    21.06.2022 12:51
    Morfeus
    drugi za koji znam u skorašnje vreme, a znam i stanica u Rumi kolika je, raskrsnica puteva, i naseljenu okolinu oko stanice, sa nekoliko putnih prelaza prema Šidu.... da dete nije moglo lako u stanicu ne bi se ni penjalo na vagon, ali eto niko se ne stara o redu u stanicama, niti onima koji ne putuju sprečava pristup velikom broju koloseka često zauzetim teretnim kompozicijama. Zato se nesreće dešavaju, jer je pristup kolosecima slobodan, a stanica neograđena.
  • Bananamen

    21.06.2022 07:32
    @dijasporac
    Da, deca nisu gora nego pre, ali nisu ni bolja (pametnija).. ja bih ocekivao napredak, ne bih se zadovoljio stagniranjem. Kao dijaspora , trebalo bi da ste to osetili
  • nikad bolje

    21.06.2022 07:23
    Kupiće dronove da vide ko kamenuje voz, ali zato im 50 godina već ne pada na pamet da kupe žicu i ograde ranžirne stanice i postave ispravne rampe na pružnim prelazima, niti da u śkole na OTO deo programa posvete opasnostima koje vrebaju od tehnike u svakodnevnom okruženju. U školama sistematski zaglupljuju i psihički maltretiraju decu stvarima od kojih ih im 90% nikad u životu neće trebati. Železnica tj. država nikad nije bila okrivljena za neobezbeđivanje pristupa vagonima iako je poginuo ogroman broj dece.
    Ako grupa dece može u sred bela dana neopaženo da priđe vagonima, zamislite koliko bi teroristima bilo lako da postave bombe. Niko o tome ne razmiślja, niko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina