Devojčica koju je na vagonu u Rumi udarila struja u teškom stanju, prebačena u Novi Sad

Devojčica (13), koju je u ponedeljak udarila struja kada se popela na vagon u Rumi, prebačena je iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici u Klinički centar Vojvodine.
Devojčica koju je na vagonu u Rumi udarila struja u teškom stanju, prebačena u Novi Sad
Foto: 021.rs
Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, do nesreće je došlo na sedmom koloseku stanice. Na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su hitna pomoć i policija, pišu Novosti.
Prema do sada prikupljenim informacijama, dve devojčice starosti oko 13 godina prelazile su prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma. Jedna od njih je krenula da se penje na vagon, i tada je došlo do strujnog udara.
Ona je u teškom stanju prevezena u bolnicu u Sremsku Mitrovicu. Tu joj je, kako je rečeno u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, odmah urađena dijagnostika.
 
"Konstatovan joj je visok stepen opekotina i ona je odmah prebačena u Klinički centar Vojvodine uz pratnju anesteziologa, na Urgentnu dečju hirurgiju", rečeno je u OB Sremska Mitrovica, u koju je devojčica dovezena u ponedeljak oko 19 časova.
  • Lucifer

    22.06.2022 14:11
    Negde tamo pre korone u jesen bio sam V. Britaniji. Igrom slučaja sam se zadesio na relativno maloj železničkoj stanici. Od osoblja, samo žena koja prodaje karte. Na pruzi znak sa napisom "Walking on railways forbidden. Fine 1000GBP". Niko ne hoda po šinama i ne pravi se pametan. Stoga, učite decu da se na šinama gine, da visok napon ubija ili teško osakati i ne prašta. I mante se "obezbeđivanja i signalizacije".
  • ombre

    21.06.2022 15:20
    @Zemlja čudesa
    Pametnom dosta, iako nisu svi pametni kao ti, to ne znači da njihovi životi nisu vredni i da ih ne treba štititi. Poređenje sa raskrsnicama nije promašaj jer kao što znaš, neke raskrsnice nisu adekvatno obezbeđene i na njima dolazi do neželjenih događaja, koji se primenom sredstava zaštite, mogu neutralisati ili bar smanjiti na manji broj.
    Nije lepo amnestirati neodgovorne/odgovorne ljude ŽS, koji svojim nečinjenjem, nanose štetu društvu.
    Ne znam da li bi ovako pisao da neko tebi blizak strada? Da li bi ti table sa upozorenjem bile dovoljne da opravdaš nekog?
    Razmisli malo.
    Pozdrav.

  • ?

    21.06.2022 15:12
    @ 123
    pričaš ovde nešto što železnica već radi, a što godinama ne daje rezultate, kao da zastupaš samu železnicu braneći je, tako mi se čini. Kad već nešto ne daje rezultate onda se preduzima druga mera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.