Međunarodna regata od petka na vojvođanskim kanalima i rekama

Međunarodna regata "Vode Vojvodine", 12. po redu, održaće se od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama.
Međunarodna regata od petka na vojvođanskim kanalima i rekama
Foto: Pixabay
Regata će okupiti oko 300 učesnika željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka. 
Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29. jun, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog "rečnog praznika". 
Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan "Čista voda, čista ljubav". Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter. 
 
JVP "Vode Vojvodine" će u saradnji sa Udruženjem "Čepom do osmeha" od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za osmogodišnju Doroteu Peić iz Valjeva i kolica za sedamnaestogodišnjeg Mihajla Papa iz Novog Sada. 
 
JVP "Vode Vojvodine" uključilo je i studente u ovogodišnju regatu, pa je za pobednički logo na konkursu raspisanom za izradu loga sa eko-motivom, dodelilo nagradu od 120.000 dinara studentu FTN-a Marka Ađina. Njegov logo je tako postao zaštitini znak Međunarodne regate "Vode Vojvodine" 2022. godine.
  • Jovan

    22.06.2022 14:25
    Lepo nadam se da ce se manifestacija omasoviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.