FOTO: Počela regata "Vode Vojvodine"

Međunarodna regata "Vode Vojvodine", 12. po redu, jutros je isplovila iz Novog Sada.
Regata se održava do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama i u njoj učestvuje 100 brodova koji će preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.
Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29. jun, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog "rečnog praznika".
 
 
Ovogodišnja regata nosi slogan "Čista voda, čista ljubav", a tokom plovidbe regataši će u saradnji sa svim lokalnim samoupravama odvajati otpad za reciklažu.
JVP "Vode Vojvodine" će, u saradnji sa Udruženjem "Čepom do osmeha", od novca prikupljenog od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.
 
 
To preduzeće uključilo je i studente u ovogodišnju regatu, pa je za pobedničku ideju na konkursu raspisanom za izradu loga sa eko-motivom, dodelilo nagradu od 120.000 dinara studentu FTN-a, Marku Ađinu. Njegov logo je tako postao zaštitini znak Međunarodne regate "Vode Vojvodine" 2022. godine.
  • Tibor

    25.06.2022 09:50
    Predivna manifestacija od koje su uspeli da naprave politicku igrariju
  • Hattori Hanzo

    24.06.2022 21:20
    Politikina regata
    ...divno, kadgod sam išao sa mojima velikom pasarom..ovim putem. Kroz prevodnicu i peglaj..do Bezdana...:))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina