Vijetnamski radnici na gradilištu Linglonga počeli štrajk: Dva meseca bez plata i gladni

Više od 50 vijetnamskih radnika na gradilištu Linglonga jutros je stupilo u štrajk, jer im dva meseca nisu isplaćene zarade.
Kako javlja N1, radnici su se jutros sastali sa kineskim menadžerima, koji su rekli da će im plate biti isplaćene tek petog jula, kada kineski menadžment namerava i da ih deportuje za Vijetnam, mesec dana pre isteka ugovora koje su sa kompanijom potpisali.
Na snimku koji je dostavljen redakciji N1 vidi se više vijetnamskih radnika u žustroj raspravi sa kineskim državljaninom Čen Pengi-em, menadžerom za odnose sa stranim državljanima u firmi "China Energy group", jednim od podizvođača koje je angažovao Linglong.
U pitanju je isti muškarac koji je ekipi N1 blokirao put nakon izveštavanja u krugu fabrike u novembru prošle godine.
 
Vijetnamski radnici najavljuju štrajk u krugu gradilišta u utorak ujutru, jer, kako kažu, više nemaju hrane i gladni su, budući da im plate nisu isplaćene dva meseca.
  • sremac

    28.06.2022 08:14
    Cudo da kkinezijska firma moze da deportuje. Sacuvaj Boze.
  • r

    27.06.2022 16:59
    r
    Danas u Srbiji gladni Vjetnamci, a sutra ........
  • NSadjanin

    27.06.2022 14:00
    strajk
    Srbi cujete li ovo? Vidite li ove Vijetnamce?
    O Srbi spavate li?
    Budi se Srbijo... ako te jos ima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.