Uhapšen javni beležnik iz Pančeva, traga se za advokatom

Javni beležnik iz Pančeva Ž. B. (62) uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja, dok se traga za sedamdesettrogodišnjim advokatom zbog zloupotrebe poverenja.
Uhapšen javni beležnik iz Pančeva, traga se za advokatom
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Sumnja se da je advokat koga su dve osobe 2015. godine ovlastile da u njihovo ime proda više njiva u vrednosti od 32.000 evra i isplati njihova dugovanja prema jednoj banci i Garancijskom fondu AP Vojvodine, zloupotrebio njihovo poverenje i zemljište prodao za 40.000 evra, dok je 8.000 evra prisvojio za sebe
Javni beležnik se tereti da je advokatu overio kupoprodajni ugovor, iako je znao da on nema ovlašćenje da zaključi ugovor na iznos od 40.000 evra i na taj način mu omogućio da protivpravno prisvoji novac.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • none

    12.07.2022 13:40
    @Gogi
    Nisu svi penzioneri glasali za aktuelnu vlast niti su svi penzioneri isti.
    Ovakva generalizacija stvari je jako izopačeno. Ali dok stigneš do inostranstva bićeš i ti penzioner.
  • Gogi

    11.07.2022 19:28
    Gogi
    I ja da stvaram porodicu u ovom kriminalu pod zastitom drzave...nema sanse!!! Prvom prilikom bezim iz smrdije pa eto vam penzosi i njima plenite i otimajte!!! Sigurno su zasluzili?! Da nisu glasali za ovo nebi ni postojali!!!
  • Mile

    11.07.2022 16:00
    Kriminalci pod zastitom!
    Nesreca po srpski narod je sprega, advokata, beleznika, notara, sudija i policije. Dovoljno je da vidite kada se pojavi ovakva vest, kako svi oni mudro cute i ne oglasavaju se. Zakone, pravo i pravdu su unizili do mere nepopravljivosti, cak su i rad katastra zaustavili a sve zbog licnog bogacenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina