FOTO: Jezeru kod Čonoplje preti ekološka katastrofa

Akumulacionom jezeru nadomak Čonoplje preti ekološka katastrofa jer brana curi, upozorava autorka dokumentarnog serijala "Zelena patrola na delu", Ruža Helać.
"Pred našim očima bukvalno nestaje jedno jezero sa celokupnim eko-sistemom oko sebe. Činjenica je da je nestalo gotovo dve trećine jezera i da usled toga preti ekološka katastrofa do koje će svakako doći ukoliko se nesto ne reši", navodi Helać.
Dodaje da je do sada ovaj problem uvek bio guran pod tepih i da nisu bili spremni da ga reše ni lokalne vlasti, ni javna vodoprivredna preduzeća, kao ni ostale nadležne institucije.
Helać je navela da je poslednji put, 1. decembra pošle godine, poslat dopis Ministarstvu zaštite životne sredine i predsedniku Srbije u kojem je ukazano na problem i apelovano da se nešto učini. Dopis je prosleđen i "Vodama Vojvodine" i Gradu Somboru.
 
 
Ona je navela da je "ovom ekološkom katastrofom izgubljena jedna od najbogatijih ribolovnih voda".
 
"Nažalost, ovom ekološkom katastrofom i vlast na svim nivoima i nadležne institucije su samo potvrdili svoju nezainteresovanost i nesposobnost", rekla je Helać.
  • Kaćanin

    19.07.2022 15:14
    Kovilj
    Li broj telefona koji ni onih nadležnih u Kovilju!
  • Mire NS

    18.07.2022 20:49
    Nestručni ste!
    Na pogrešnu adresu ste slali apel...!
    Trebali ste se obratiti gosn grčiću!!!!
  • Tom Kruz

    18.07.2022 19:07
    Cela drzava je vec odavno ... katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina