Meštani Krčedina blokiraju puteve zbog nestašice vode

Stranka Zajedno upozorila je danas da oko 2.500 stanovnika Krčedina, u opštini Inđija, nema elementarne uslove za život.
Meštani Krčedina blokiraju puteve zbog nestašice vode
Foto: Pixabay
Navode da oni nemaju pijaću vodu i da ne mogu da okupaju, niti da napoje stoku, dodajući da trpe nestašice od jula i vodu imaju svega dva sata dnevno.
"Meštani ovog sela već tri godine pišu institucijama, koje su 'gluve i slepe' za njihovu muku i probleme. Ovih dana im je direktor 'Vodovoda'  rekao da će nov bunar dobiti tek u oktobru i to ako bude dozvoljavao budžet i ako javne nabavke prodju bez smetnji. Još veću bahatost pokazao je gradonačelnik Indjije koji je poručio meštanima da ne pune bazene i da manje hlade lubenice", navela je u pisanoj izjavi poslanica Zajedno Jelena Kalajdžić, koja je bila u blokadi sa meštanima.
Ona je naglasila da "ispod Mačve i Jadra postoji basen vode najvišeg kvaliteta pa bi izgradnjom regionalnog vodovoda, svaki dom u Vojvodini, u Indiji, Zrenjaninu, koji je 18 godina žedan, dobio pijaću vodu i to tokom cele godine", navodeći da je to "rešenje za vodu u Vojvodini".
 
Stranka je poručila da pruža podršku meštanima Krčedina koji su najavili blokade seoskih puteva i svih ulaza u selo i izlaza iz sela, svakog dana od 19.00 do 21.00 čas, sve dok nadležni ne reše njihov problem i obezbede im vodu.
  • Milan

    01.08.2022 13:40
    Voda na Banstolu
    i tako u toj blagorodnoj i bajno bogatoj opstini Indjiji postoji naselje Banstol gde zivi oko 3000 stanovnika koji uopste nemaju vodovod, dakle oni ne mogu nista da potrose sto nemaju. Tu ne pomaze busenje dodatnog drugog bunara, jer nema ni prvog bunara, jer ne postoji niti jedan bunar. Ne postoji niti plan opstine Indjija da po tom pitanju bilo sta urade. Ignorantsko ponasanje opstinskih celnika Indjije je obesito i bezobrazno. Dzaba vam je da pisete o tom problemu odgovor necete dobiti. Meni niko dosad nije odgovorio. Pozivam vas redakcijo da odete do Banstola i uradite reportazu o ljudima mahom izbeglicama koji zive na Banstolu vec vise od 25 godina bez vode. Glas i kad tinja treba da se cuje i rasplamsa a ovoj falangi treba pokazati hrabrost.
  • DRMRFR

    27.07.2022 11:58
    Sledeći put kada budete zaokruživali broj na glasačkom listiću setite se letnje žeđi.
  • cokanj

    27.07.2022 05:12
    H2O
    To je nacin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.