FOTO: Požar na Fruškoj gori, gorelo 15 hektara mlade šume bagrema

Danas, 29. jula, u popodnevnim časovima, buknuo je požar na lokalitetu Lipovača, na Fruškoj gori.
Požar je zahvatio čak 15 hektara mlade šume bagrema.
Čuvarska služba JP "Nacionalni park Fruška gora" i vatrogasci iz Šida i Sremske Mitrovice, nakon nekoliko sati borbe sa vatrom, ugasili su požar koji je, usled blagog vetra, pretio da se proširi. Nadležnima su u gašenju požara pomogli i meštani sela Berkasovo.
Istragom je utvrđeno da je uzrok požara sasvim izvesno ljudski faktor, navode u Nacionalnom parku.
 
Nacionalni park Fruška gora podneće prijavu protiv NN lica, a komisija će utvrditi štetu. 
 
 
Iz Nacionalnog parka apeluju na sve građane da se odgovorno ponašaju u prirodi i prema prirodi, jer nepažnjom i neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji predstavljaјu veliku opasnost za šumske ekosisteme. 
 
Vatra se, nakon loženja na mestima gde je to dozvoljeno, mora ugasiti i dobro proveriti da li je ugašena. 
 
Opuške od cigareta nikako ne bacati u prirodu i kroz prozor automobila tokom vožnje. 
  • Kanader

    30.07.2022 14:06
    Laloš
    Druže ne s... skupljali su vodu u Dunavu pored Beča, Neretvi, Bohinjskom jezeru, reci Duero i sličnim slatkovodnim površinama što je snimljeno na YouTube i što svako može da vidi. Niko tamo verovatno ne proverava da li ima "ogromnih debala", "sprudova", mostova, itd. Ta letelica nije velika, ali je doslovno građena za to što radi. O meri domaćinskog poslovanja naših političara ne bih trošio mnogo reči, najbolje tu filozofiju opisuju propali ledolomci - zapušteni, nije prepoznata njihova svrha i značaj. Niti je Dunav plitak, niti je mali, videli smo kako mađari lepo to rade. Dakle, postoji mnogo jednostavnije objašnjenje, političare realno zabole za to. Svi tekstovi o našim protivpožarnim kapacitetima i mehanizmima civilne zaštite govore 110% u prilog tome. Nije Miloševića krasila nikakva posebna mudrost, trebale su mu pare za ratovanje i namirenje partijske vojske, to je i danas pravilo.

  • Milan

    30.07.2022 12:57
    Pozar
    Gde su čuvari ,treba da paze.
    Ne oni po kafanama,i gledaju kako da se proda koji kubik lipe.
    Sram vas bilo. A naročito lugarska služba na čelu sa poznatim koji hara Fruskom gorom gospodin Bogdan glavni za lipu
  • Glasač

    30.07.2022 10:23
    Osveta
    SNS sekta se sveti Novom Sadu, uništava ga svakako, istio što dodik radi Banja Luci, zbog izgubljenih - nedovoljno glasova na izborima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.