Na plaži kod Bezdana "isplivala" bomba

Na plaži kod Bezdana na Dunavu, usled niskog vodostaja, "isplivala" je eksplozivna naprava.

"Verovatno se radi o eksplozivnoj napravi iz Drugog svetskog rata, zaostaloj posle Batinske bitke", kaže reporter N1 Aleksandar Milanović.

On je fotografije i snimak bombe zabeležio u nedelju.

MUP je trakama obezbedio područje na kom se nalazi bomba.

Teme

BOMBA
  • ajajaj

    05.08.2022 13:03
    ajde malo razuma
    Dragi profesore, ne snima se sve u nama vidnom spektru i ne to nije ceo EM spektar. Na taj način zaista ne može da se vidi ispod vode ali SAR omogućava da zavirimo ispod. Jeste moguće podvodno snimanje iz satelita ali prodornost kroz vodu nije velika i vrlo je upitna efikasnost. Tražiti bombu koja je potencijalno u mulju na ovakav način je besmisleno. Da ste nekad videli kako izgledaju te radarske slike i koliko je nekad teško to rastumačiti ne bi pričali koještarije. Na odrazu bi videli gomilu sličnih entiteta koje su drvo, olupina automobila, butan boca itd. a ne bomba, i šta onda? Mnogo je efikasnije raditi to sonarima ali sve to mnogo košta a niko od vas ovde to ne bi platio tako da prestanite da pametujete.
  • @Sudija

    02.08.2022 09:22
    "Na 400 km nema satelita, nema dronova, nema harpova i ostalih teorija zavere"
    Ne znam da li smatrate Međunarodnu svemirsku stanicu satelitom, ali orbita joj je na oko 400km visine. Možete ovde videti orbitalne karakteristike MSS https://en.wikipedia.org/wiki/International_Space_Station

    "Gospod se poziva u molitvi, ne u kleveti."
    PS. Takođe, bolje je da se držite podalje i od teoloških i pravnih tumačenja.
  • Realista

    02.08.2022 09:19
    preop. dezinformacijama
    @Sudija, @Vrca: O čemu vi to? Najniža orbita veštačkog satelita je na 160km, ISS je na 408km, niko nije spomenuo isključivo GEO satelite (geostacionarni položaj), jer satelit za mapiranje radi svoj posao i na 160km kao i na 40.000km... odakle vam tolika hrpa nebuloza? Iz kurira, trećeg oka? Botujete, spamujete ili šta je u pitanju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina