LSV i DS: Zašto avioni nisu gasili požar na Vršačkom bregu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od nadležnih da odgovore zbog čega u gašenju požara na Vršačkom bregu nisu učestvovali i avioni i helikopteri.

Isto pitanje postavila je i Dragana Rakić, narodna poslanica Demokratske stranke iz Vršca. 

"Građani Vršca su bili svedoci gotovo apokaliptičnih scena na Bregu i strahovali su za svoje živote i imovinu. Posebno je bitno naglasiti da je izostala pomoć aviona i helikoptera u akciji gašenja požara. Vlast mora objasniti građanima zašto je ta pomoć izostala", navodi LSV.

Oni su zatražili i da javnost bude obaveštena o uzrocima požara koji je u subotu popodne zahvatio Vršački breg.
 
Poslanica DS Dragana Rakić je za N1 navela da mnoge Vrščane zanima zašto u gašenju nisu pomogli i poljoprivredni avioni, čiji piloti imaju iskustva sa gašenjem požara.
 
"Mi u Vršcu imamo avione koji mogu da se iskoriste za gašenje požara, imamo poljoprivrednu avijaciju, imamo aerodrom. Dakle, veliko je pitanje zašto ti avioni u subotu u toku dana nisu poleteli. Jer znamo da poljoprivredna avijacija ima izuzetne profesionalce koji imaju iskustva u gašenju požara", istakla je Rakić.
  • Vatrogasac

    08.08.2022 15:55
    Nije bilo potrebe. Situacija jeste bila teška ali su iskusni vatrogasci rešili problem. Sreća pa nije bilo vetra! U Vršcu možda 45 dana u godini. Ali politika mora da se uplete u sve.
  • DachaNS

    08.08.2022 09:49
    LSV
    ništa drugo ne zna osim da postavlja glupa pitanja!
  • 002211

    08.08.2022 08:44
    Valjda zato što nema vode?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina