VIDEO: Otvoren deo obilaznice oko Zrenjanina dug 3,7 kilometara

Deo obilaznice oko Zrenjanina, dug 3,7 kilometara, otvoren je danas za saobraćaj.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je otvarajući tu deonicu da je obilaznica ključna za izmeštanje svog teretnog saobraćaja iz grada, manju emisiju štetnih gasova i razvoj industrije.
Rekao je i da će na proleće početi izgradnja petog sektora, dužine četiri kilometara, što je poslednja deonica obilaznice, a čijim će završetkom sav teretni saobraćaj biti izmešten iz Zrenjanina.
Ukazao je i da je u planu početak gradnje auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.
 
Na završenoj deonici izgrađen je i najskuplji objekat na trasi obilaznice - most preko reke Begej, prvi koji je Zrenjanin dobio posle tri decenije, kao i dve kružne raskrsnice.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura kazao je da je tema izgradnje obilaznice oko Zrenjanina aktuelna skoro 40 godina i da je prva deonica završena 1987. godine.
 
"Evo nas 35 godina kasnije na trasi od 3,7 kilometara koju danas puštamo u rad", rekao je Salapura.
 
Objasnio je da se otvaranjem nove saobraćajnice izmešta veliki deo tranzitnog saobraćaja iz grada, pre svega sa državnih puteva iz pravca Kikinde, Novog Sada, Nove Crnje, Bečeja i Temišvara.
 
Ukazao je i da je od velike važnosti završetak i poslednje deonice od 3,7 kilometara sa dve kružne raskrsnice i sa nadvožnjakom preko pruge Zrenjanin - Pančevo i sa popustom preko Aleksandrovačkog kanala.
 
"Projektno-tehnička dokumentacija je spremna i ostaje samo da se dogovorimo u kom obimu i kojom dinamikom mogu da krenu radovi na poslednjem kraku, tada izmeštamo i saobraćaj koji ide iz Beograda i sa najavljenim auto-putem završavamo kompletnu obilaznicu oko grada", naveo je Salapura.
 
Izrazio je uverenje da će obilaznica oko grada u potpunosti biti završena u naredne dve godine.
  • Сеновић

    10.08.2022 17:24
    Хахах
    А јавни чучавац, када ћете на отварање.
  • Tisa

    09.08.2022 16:13
    Ne trebaju Zrenjaninu vase SNS BG obilaznice, nego Zrenjaninu vratite opstinske izvorne prihode koje ste uzeli ustavom iz 1990 god
  • Nncz

    09.08.2022 12:36
    Što nije bio Dodik, srpski sin???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.