Kulturni centar Zrenjanina organizuje više programa tokom Dana piva

Kulturni centar Zrenjanina i ove godine u toku gradske manifestacije "Dani piva" organizuje zabavne, edukativne i umetničke sadržaje.
Kulturni centar Zrenjanina organizuje više programa tokom Dana piva
Foto: 021.rs

Programi se održavaju na tri lokacije, u Gradskoj i Plankovoj bašti i amfiteatru Kulturnog centra, piše Danas.

U Gradskoj bašti biće izvedene dve predstave i organizovano jedno poetsko veče.
Danas, 11. avgusta, na programu je monodrama "Hapšenje sa predumišljajem".
 
Scenario za ovu predstavu je uradio Cvetin Aničić, režiju potpisuje Petar Mitić, a glavni lik policijaca iz monodrame igra Bojan Miloradović iz jagodinskog Velikog teatra.
 
Publiku očekuje još jedna komedija, 13. avgusta, urađena u formi monodrame pod nazivom "Ubiću se, majke mi", koja govori o ženi koja se nalazi na životnoj prekretnici, koju glumi Jovana Petronjević, u režiji Katarine Mitrović Janković.
 
Poetsko veče "Hod po strunama" sa glumcima Aleksandrom Lazićem i Jelicom Kovačević i muzičarem Ninoslavom Ademovićem na programu je 14. avgusta.
 
Svake večeri program počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan. 
 
"Zabavilište u parkiću Plankiću" je naziv dečjeg programa koji se održava od četvrtka, 11. do nedelje, 14. avgusta. Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu.
 
Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je "Zabavilište" i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi (doniraće se udruženju "Čep za hendikep") i dečije stare stvari, igračke, knjige (doniraće se Crvenom krstu).
 
Za napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ih ponesu kući, novac "za otkup" donira se udruženjima "Zelene šape" ili "Nurdor".
 
U subotu, 13. avgusta, u amfiteatru Kulturnog centra organizuje se Festival alternitivnog zvuka "Zrenjanin zove".
 
Ove godine na jednodnevnom festivalu nastupaju bendovi Restore, Madresi, Neke face i Vizelj.
 
Svirka počinje u 22 sata. Ulaz je besplatan.
  • Marko

    11.08.2022 19:36
    Pogledao sam program Dana piva, Zrenjanin - sve vrvi od kulture i umetnosti. Planačko-prostačka manifestacija koja kasni 50 godna za vremenom, a obaška što na sajtu nemaju informaciju ni o jednom pivu koje će biti ponuđeno (valjda je na tom akcenat ne na informaciji da li će nastupati Šerifović, Bekuta ili onaj izgubljeni i u svakom smislu devalvirani MIleknović).
    A kako i da bude piva, kada Zrenjaninci nemaju ni tekuće vode, Beograd plansku kanalizaciju u polovini grada ni prečišćavanje otpadnih voda a pivare nude ono što gologuzija Srbadije traži i što može da plati: piva u pokušaju sa raznim nazivima u dvolitrama.
  • Dema Gogić

    11.08.2022 18:57
    Koje (masovno) pivo se proizvodi u Zrenjaninu? "Linglong lager"? "Dijamant Suncokretovo"?
  • V

    11.08.2022 18:31
    V
    Bolje se organizujte u blokadu nego ovaj cirkus!!! Zaista sramota i bruka!!! Kakav moras biti covek da radis ovako nesto?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.