VIDEO Treći dan blokada u Subotici: Paori traže da se uvede elementarna nepogoda zbog suše

Uporedo sa blokadama u Novom Sadu se dešavaju i blokade u Subotici. Kako kažu ratari, od lokalne samouprave traže da se uvede elementarna nepogoda zbog suše.
VIDEO Treći dan blokada u Subotici: Paori traže da se uvede elementarna nepogoda zbog suše
Foto: 021.rs
Juče su uz kolege iz Novog Sada koji se blokirali saobraćaj od pola tri do tri popodne, održali protestnu vožnju kroz centar Subotice, delimično usporavajući saobraćaj.
Trenutno se u Subotici nalazi od osamdeset do devedeset traktora.
Predstavnik grupe subotičkih poljoprivrednika iz Male Bosne Miroslav Matković za 021.rs kaže da se paori u Subotici priključuju inicijativi u Novom Sadu i Beogradu, a da za pola 11 planiraju nove akcije.
 
 
"Planiramo da od pola 11 do 11 ponovo zaustavimo na pola sata saobraćaj ili ćemo napraviti mirnu protestnu vožnju sa usporavanjem saobraćaja", kaže Matković za 021.rs.
 
On dodaje kako su poljoprivrednici juče imali prijem kod gradonačelnika Subotive Stevana Bakića i da se juče opet trebali da imaju sastanak, ali je u međuvremenu gradonačelnik izneo zahtev da na sastanak dođe pet izabranih predstavnika paora.
 
"Mi smo jednoglasno doneli odluku da ne želimo da ulaze pojedinci, nego želimo da nas gradonačelnik sve primi da ponovo pričamo i da vidimo kako ćemo da rešimo ovu situaciju na najbezbolniji način", kaže Miroslav Matković.
Dodaje kako i u skladu sa kolegama iz Novog Sada reaguju u svim ključnim trenucima blokada.
  • cokanj

    12.08.2022 16:44
    Dokle
    Nemoj te cekati ici na autoput. On voli da mrcvari i razvlaci, nemojte dozvliti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.