Ratari blokirali oba izlaza iz Pančeva, čekaju ishod pregovora

Ratari su blokirali oba izlaza iz Pančeva za Beograd čekajući ishod današnjeg sastanka njihovog predstavnika i premijerke Ane Brnabić.
Ratari blokirali oba izlaza iz Pančeva, čekaju ishod pregovora
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Poljoprivrednici protestuju i u Somboru, gde je blokirana saobraćajnica kod Parka heroja i Županije. Zatvoren je prilaz centru grada iz pravca Stapara. Propuštaju kola hitne pomoći, vatrogasce...
Ratari su istakli da čekaju ishod sastanka nakon čega će odlučiti o daljem toku protesta.
U Vladi, kako je saopšteno, očekuju da rezultat razgovora bude rešenje aktuelne situacije, prihvatljivo za poljoprivrednike i za državu i trgovce - vodeći računa o interesima građana.
 
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je za RTS da će današnji sastanak uključiti sve one od kojih može da se očekuje da doprinesu rešenju - i ratare, ali i proizvođači i prerađivači ulja, kao i trgovinski lanci.
 
"Svi imaju probleme, od toga da su troškovi same proizvodnje za ratare porasli do toga da je do nedavno na snazi bila zabrana izvoza i da su troškovi za prerađivače takođe porasli", naglasio je Čadež i dodao da svi dele teret i da je zato bitno da svi sednu za sto i vidu na koji način to može da se ublaži.
 
Napominje da je suština da se vidi kako da se ublaži situacija i da niko ne bude na velikom gubitku.
  • Steva

    15.08.2022 13:15
    sramota je kako nam dobro ide
    Bravo ratari,- ratari iz svih krajeva srbije ujedinite se -. Ponosni smo na vas jer ste vi naša snaga,vi ste avangarda ovog uplašenog i nesretnog društva i da ova bahata i bezobzirna vlast ima malo mozga držala bi vas kao malo vode na dlanu jer svi vi ste grana privrede koja je od strateškog značaja, jer nemožeš gladnog vojnika naterati da ratuje,to je osnovno pravilo i zakon svake ratne strategije.Pridružiće vam se i građani samo kada shvate da ste na pravom putu i da se borite i žrtvujete za sve nas.
  • Milan S

    15.08.2022 13:14
    pitanje
    Voleo bih da imamo statistiku za koga su vecinski glasali ovi sto strajkuju po nasem gradu.
  • Lopovska posla

    15.08.2022 09:48
    Pretpostavljam da je na protestima i predsednik udruženja Mladi ratar,ili možda nije pošto je sada pomoćnik sekretara za selo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.