FOTO: Putari u Vrbasu obnavljaju oznake na saobraćajnicama u blizini škola

Putari JKP "Komunalac" iz Vrbasa su započeli sa farbanjem oznaka na saobraćajnicama u zonama Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" i Gimnazije "Žarko Zrenjanin".
Ovi radovi se obavljaju u cilju podizanja bezbednosti učenika uoči početka školske godine. 
Pred početak svakog septembra, vrbaski putari osvežavaju slova, pešačke prelaze i zaustavne trake na kolovozima u blizini osnovnih i srednjih škola.
Kada označe sve prilaze školama na području Vrbasa, iste poslove obavljaće i u selima koja pripadaju toj opštini.
 
 
Predradnik u PJ "Čistoća" Milovan Krivokapić kaže da je bezbednost dece u saobraćaju prioritet, posebno zato što se svakog septembra broj vozila na drumovima povećava.
 
"Obnova signalizacije predstavlja saobraćajno-tehničku meru koja omogućuje sigurnije kretanje dece na putu od kuće do škole. Za dve nedelje se deca vraćaju u školske klupe, prvaci postaju učesnici u saobraćaju, te bih zamolio vozače da poštuju brzinu od 30 kilometara na čas u blizinama škole", kaže Krivokapić.

Poslovi putara u manjoj meri ometaju saobraćaj, a Krivokapić sve vozače moli za strpljenje.

  • Ide

    17.08.2022 13:25
    Gas
    Čekajte, zašto ovo mora da bude vest kada ljudi samo rade posao za koji su plaćeni i koriste sredstva koja im država servira iz budžeta? Verovatno jer ovo rade svake prestupne godine, a trebalo bi na svakih par meseci da se osveži signalizacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.