LSV za hitnu sednicu Skupštine APV: Alarmantno da rebalansom nije obezbeđen novac za posledice suše

Pokrajinska vlada u rebalansu budžeta nije našla za shodno da izdvoji novac za ublažavanje posledica suše i alarmantnog stanja u poljoprivredi, kažu u Ligi socijaldemokrata Vojvodine.
LSV za hitnu sednicu Skupštine APV: Alarmantno da rebalansom nije obezbeđen novac za posledice suše
Foto: 021.rs

LSV pita predsednika Pokrajinske Vlade Igora Mirovića zašto je tako, a naročito u situaciji kad je rebalansom budžet APV povećan za skoro šest milijardi dinara.

"Potpuno je neverovatno da u danima kada se poljoprivrednici bore za golu egzistenciju i opstanak poljoprivrede Pokrajinska vlada ni jednom rečju ne pomene ovu goruću temu i ne izdvoji deo sredstava da se 'ugasi požar'. Podsećamo pokrajinske sekretare i premijera vojvođanske vlade da je rebalans budžeta ostvaren najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit – 5,37 milijardi dinara od ukupnih 5,96 i da su te prihode velikim delom omogućili poljoprivrednici, koji su sada u nezavidnom položaju i očekuju da se njihovo rukovodstvo brine i o njima, a ne da im okrene leđa i ignoriše problem", navode u Ligi.

U ovoj stranci kažu da jeste potrebno to što su pokrenute dve investicije u poljoprivredi, kojima će e obezbediti uslovi za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina na 20.000 hektara - ali je "na dugačkom štapu i obuhvata deo poljoprivrednih površina u Vojvodini, a trenutna kriza pogađa većinu vojvođanskih poljoprivrednih proizvođača".
 
"Liga socijaldemokrata Vojvodine ostaje pri zahtevu za hitno vanredno zasedanje Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine kako bi se proglasilo stanje elementarne nepogode – suša i tražilo od pokrajinskih i republičkih institucija da ozbiljno pristupe kritičnoj situaciji u poljoprivredi, kako svojim nečinjenjem ne bi dodatno doprineli da se ova privredna grana ugasi u potpunosti", zaključuju u LSV.
  • Bravo

    22.08.2022 11:22
    Sve paor do paora
    Baš su zabrinuti ovi iz....skupljaju poene...da li neko bio na njivi zadnjih 50 godina....znaju li kako izgleda napr. kim, ili misle da je to šangarepa. Lako je nama s njima tako zabrinutima
  • misko

    19.08.2022 17:13
    izadjite malo u atar proverite
    vec trecu godinu susa u juznom Banatu, posebno opstine, Alibunar, Kovacica, opstina Secanja, koja spada u srednji Banat tu je kise bilo na kasiku. Prinosi desetkovani a racuni za ODVODNJAVANJE ????? astronomski.
  • Steva Elemir

    19.08.2022 13:18
    Kod nas u Banatu nas je jedino LSV podžala. Mada realno, najjaci paori i jesu njihovi. Posebno oni oko Zrenjanina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina