FOTO: Protest protiv Linglonga jer duguje 5,5 miliona evra za radove

Radnici i rukovodstvo preduzeća "Alfa Technics" iz Svilajnca organizovali su jutros protest ispred glavne kapije kompanije Linglong u Zrenjaninu.
Protest su organizovali jer im, kako tvrde, Linglong mesecima ne isplaćuje dug od 5,5 miliona evra.
Kako su naveli, Linglong im nije isplatio dug ni posle višemesečnih molbi, tražene pomoći i desetina sastanaka, zbog čega radnicima nisu isplaćene plate od juna.
"Nismo jedini kojima duguju, ima više od 100 domaćih firmi kojima se duguje i koje su u sličnom problemu...mi smo najveći po visini duga i po broju zaposlenih i zato pozivamo i ostale podizvođače da nam se pridruže", poručili su zaposleni.
 
 
Naveli su i da je protest samo borba da radnici prime plate, i da ne pripadaju nijednoj političkoj stranci, te da današnje okupljanje nije politički skup.
 
"Nakon desetina sastanaka i neispunjenih obećanja Linglonga primorani smo da ovim putem pokušamo da ostvarimo naša prava", naveli su iz tog preduzeća i najavili da će biti ispred fabrike u Zrenjaninu dok im ne bude vraćen dug.
 
"Alfa Technics" bavi se razvojem, projektovanjem, proizvodnjom i montažom procesne opreme, transportnih sistema i čeličnih konstrukcija.
  • Pavle

    26.08.2022 12:30
    Tjenanmen
    Nema, naravno, u medijima, a može se naći na Youtube: po celoj Kini sada su protesti zbog mnogo većeg novca pojedinaca. Pukao je balon nekretnina. Uguše ih brzo i brutalno, ako se uopšte skupe jer oboje im kovid pasoš u crveno.
  • Pera

    23.08.2022 21:51
    Robovi
    Svi podizvodjaci imaju problem sa naplatom.kasne po pola godine i vise sa placanjem.Razumemo ljude koji protestuju.To rade sa punim pravom.Mi ostali kojima man duguju nismo slozni a trebali smo da se pridruzimo i da se ovom problemu vec jednom stane na kraj.Osudjeni smo da radimo za kineze jer drugog pisla nema...Gde je sada drzava kojoj placamo porez da stane iza nas...
  • Jezus

    23.08.2022 17:38
    Ko sa PRC-om saradjuje
    Bude isprcan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".