Radnici firme iz Svilajnca odlučni da im Linglong isplati 5,5 miliona evra koje im duguje

Radnici i rukovodstvo preduzeća "Alfa Tehniks" iz Svilajnca i danas, drugi dan zaredom protestuju ispred kapija Linglonga u Zrenjaninu.
Linglong im, kako tvrde, mesecima ne isplaćuje dug od 5,5 miliona evra.
Direktor preduzeća "Alfa Tehniks" Dragoljub Radulović rekao je novinarima da je 150 radnika potpuno blokiralo saobraćaj na kapijama gradilišta fabrike Linglong, kao i da im se iz te kompanije niko nije obratio, a da će ispred gradilišta fabrike ostati dok im dug ne bude isplaćen.
Kako su juče naveli radnici, "Alfa Tehniks" nije jedina firma kojima Linglong duguje, kao i da ima više od 100 domaćih firmi kojima se duguje i koje su u sličnom problemu.
  • Realnost

    25.08.2022 09:17
    Garica@ Ili su to nešto pokušali da odrade na crno i ne plate porez? Ko još uzima da radi milionski posao u evrima bez ikakvog ugovora?
  • Garica

    25.08.2022 07:43
    I šta sad?
    "Ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju" Direktor ove firme je u jednom tv izveštavanju rekao da nemaju ugovore, ali da su sve pošteno odradili... I verovatno nemaju ugovore, jer da imaju ne bi bilo prepreke da tuže neplatišu. Ali to je bilo ono: samo radi, ne brini, Kinezi imaju para, platiće, sve su to brat Vučić i brat Si dogovorili. Naravno, malo na račun, malo "sa strane"... i sad - pukla tikva.
  • Boro

    24.08.2022 21:22
    Znaci direktor tera radnike da protestuju da bi dobili svoje pare koje su zaradili??? Kamo pravna drzava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina