Završen protest ispred Linglonga, postignut dogovor

Posle tri noći i četiri dana ispred gradilišta, oko 160 radnika firme Alfa Technics vraća se u Svilajnac.

Direktor firme u četvrtak poslepodne pozvan je na sastanak u Vladu Srbije, kojem je prisustvovala i predsednica vlade, savetnik predsednik Srbije i predsednik opštine Svilajnac, izveštava N1.

Radulović kaže da su dobili garancije da će sa China Energy grupom biti potpisani novi aneksi ugovora, a da će vec sledeće nedelje na račun njegove firme biti prebačena sredstva za zaostale zarade (2,1 miliona evra), kao i dodatna sredstva da kompanija može da nastavi s proizvodnjom.

Kako podseća N1, oko 200 radnika firme Alfa Technics iz Svilajnca nekoliko dana zaredom blokirali su ulaze na gradilište kompanije Linglong u Zrenjaninu i najavljivali da će tu ostati dok im kineski partner ne isplati celokupno potraživanje za isporučene delove i opremu.

  • Ala

    26.08.2022 14:27
    Ala
    Ala je Srbija pukla...ju,ju,ju! Tek kada AV i sektu oteramo,mnogi nejce ni verovati koliko su nas opljackali i prezaduzili!!!
  • Kiki

    26.08.2022 13:45
    A Djura ce im oprostiti sto ih je tukao...
  • Bookman

    26.08.2022 13:34
    Ne piše da li su bili predstavnici kompanije dužnika????
    Da li po ovome ispada da če država da namiruje kompaniju na ime stranog investitora.....ako jeste tako, znači namirujemo nesavesnu kompaniju novcem poreskih obveznika.... ili ima nešto što ja iz teksta nisam dobro shvatio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina