Pokušali da prošvercuju 66.000 evra u šupljinama kola - reagovao carinski pas

Carinarnici su u subotu, 3. septembra na prelazu "Jaša Tomić", u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 66.000 evra, sakrivenih u fabričkim šupljinama putničkog automobila.
Prekršaj je otkriven pošto je na prelazu Jaša Tomić zaustavljen automobil stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio strani državljanin.
S obzirom na to da na ovom prelazu ne postoje adekvatni uslovi za detaljan pregled, vozilo je pod pratnjom policije dopraćeno do prelaza Srpska Crnja, gde je najpre izvršena kontrola uz pomoć carinskog službenog psa. 
Kako je pas u nekoliko navrata odreagovao na pojedina mesta vozila, usledio je fizički pregled i demontaža upravo na tim deonicama, nakon čega su u fabričkim šupljinama pronađene kese sa svežnjevima sakrivenih deviza.
 
Prebrojavanjem je utvrđeno je da se radi o ukupno 66.000 evra.
 
Otkriveni novac su zajedno sa automobilom i vozačem preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo. 
  • Dejan

    05.09.2022 08:04
    Selektivan pas
    Kako taj isti pas nije reagovao na Kokezine hiljade kamiona sa cigaretama koji su neocarinjeni prosli i ostetili budzet drzve za carinski PDV u visini od 640 miliona evra?
  • Banderaš

    04.09.2022 21:42
    Pulin
    Gde moze da se kupi taj specijalni ker iz Jaše Tomića ?
  • dvebebe

    04.09.2022 19:36
    @boringoldfart
    Pa ne pustaju ga tek tako, na cenjne gradjane, nego samo kad treba - da malo zalaje da se radi pretres. Obicno neko javi kucetu :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina